"Näen hänessä paljon samaa kuin Kimissä" – nuorelle Räikköselle löytyi vastine F1-varikolta

Williamsin F1-tallin toimitusjohtaja Jost Capito näkee nykyisessä suojatissaan George Russellissa paljon samaa kuin brittikuskia lähes 20 vuotta vanhemmassa Kimi Räikkösessä. 

Capito työskenteli Sauberin F1-tallissa, kun Räikkönen otti siellä F1-uransa ensiaskeleita. Saksalainen Capito kertoi Beyond The Grid -podcastissa, kuinka hän piti suomalaista heti poikkeuksellisena kykynä

Williams-pomo on vertaillut nyt 20 vuotta myöhemmin George Russellia muistoihinsa Räikkösestä. 

– Näen hänessä paljon samaa kuin, mitä olen nähnyt Kimissä. Hänen ajamisensa on loisteliasta, Capito totesi podcastissa. 

Vuosina 2017 ja 2018 F3- ja F2-mestaruudet voittanut Russell on Capiton mielestä luonnonlahjakkuus, vähän samalla tapaa kuin Lewis Hamilton.

Russell ajaa F1-sarjassa kolmatta kauttaan ja on hävinnyt aika-ajoissa tallitoverilleen vain kerran. Tämä tapahtui Valtteri Bottasta vastaan viime vuonna Bahrainissa, kun Russell korvasi koronatartunnan saaneen Hamiltonin Mercedeksellä yhden kisan ajan.  

– Hän (Russell) on vaativa, ja hän haluaa jatkuvasti lisää. Hän ei ole koskaan tyytyväinen, eikä kuskin pitäisi ikinä ollakaan, Capito huomauttaa. 

– Mutta hänellä on kyky saada talli taakseen. Kaikki ovat hyvin motivoituneita antamaan hänelle sen, mitä hän vaatii. Tuo on kyky, jota huippukuljettaja tarvitsee. 

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalissa.

Lähde: planetf1.com

Lue myös:

    Uusimmat