Kimi Räikkönen selventää virhettään: ”Jotain meidän piti yrittää”

Kimi Räikkösen mukaan radalta ulosajautuminen Espanjan GP:n lähtötaistelussa oli seurausta Alfa Romeon yrityksestä päästä mahdollisimman monesta autosta ohi heti avausmutkissa.

Räikkönen ajautui soralle ja putosi kisan viimeiseksi. Hän pystyi nousemaan vain 14. sijalle ja jäi ensimmäistä kertaa ilman MM-pisteitä tällä kaudella.

Alfa Romeo oli valinnut Räikköselle keskikovat renkaat, jotka osoittautuivat liukkaiksi ensimmäisellä kierroksellä ajolinjalta ohitusväylälle siirryttäessä.

– Jotain meidän piti yrittää ensimmäisellä kierroksella, koska muuten sijoitusten saaminen ei oikein olisi onnistunut, Räikkönen kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

– Se oli todella liukasta mediumrenkailla. Onnistuin melkein pysäyttämään auton asfaltin reunalle, mutta kun osuin vasemmalla eturenkaalla soralle, siinä meni vähän aikaa päästä takaisin, Räikkönen tarkensi F1-sarjan tv-kameralle.

Muutamasta autosta ohi pääseminen olisi kummasti auttanut pistetaistelussa, mutta Räikkösen mukaan auton vauhti ei kaiken kaikkiaan olisi riittänyt ainakaan ohitteluun. Lopussa hän pysyi hyvin muiden vauhdissa.

– Se oli kaiken kaikkiaan vaikea viikonloppu. Onneksi tulevalla viikolla testataan, joten toivottavasti saamme selville, että mistä tämä johtuu, Räikkönen jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat