Kimi Räikkönen otti kantaa Sebastian Vettelin paljastuksesta nousseeseen kohuun – "En usko, että suhde on niin huono kuin annetaan ymmärtää"

3:05
Videolla juttua kevään suurista F1-sopimusuutisista.

Kimi Räikkönen ei usko, että Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit ovat niin huonot kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikköseltä kysyttiin kauden toisen F1-osakilpailun alla, mitä hän ajattelee ystävänsä ja entisen tallikaverinsa tilanteesta.

Vettelin kuusivuotinen ura Ferrarilla päättyy tämän kauden jälkeen, kun italialaistalli päätti olla tarjoamatta hänelle enää jatkosopimusta. Vettelin paikalle Charles Leclercin tallikaveriksi siirtyy McLarenilla ajava Carlos Sainz.

Vettel paljasti viikko sitten, että Ferrarin päätös tuli hänelle keväällä täytenä yllätyksenä. Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan suunnanmuutos johtui koronatilanteesta, mutta Vettel on sanonut, ettei usko tätä selitystä.

Torstaina Vettelin ja Ferrarin välisestä tilanteesta kysyttiin myös Kimi Räikkösen mielipidettä. Räikkönen ajoi Vettelin tallikaverina Ferrarilla vuodet 2015–2018, joten hän jos kuka tietää, miten Maranellossa toimitaan – tosin Räikkönen ei ollut erityisen innokas sekaantumaan entisen työnantajansa asioihin.

– Juttelin Sebastianin kanssaan lyhyesti viime viikonloppuna. Se taisi olla ennen starttia. Se on kaikki, mitä tiedän. En tiedä, mitä siellä tapahtuu. Se ei ole minun asiani. On epäreilua kommentoida, kohdellaanko jotain huonosti vai ei, koska en tiedä, mitä tapahtuu, Räikkönen aloitti torstaina Red Bull Ringillä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Yhden asian hän kuitenkin sanoi.

– En usko, että heidän suhteensa on niin huono kuin ihmiset antavat ymmärtää. Joskus käy näin, että kuljettaja lähtee tallista. Katsotaan, mitä Sebastianin tulevaisuus tuo tullessaan. Siitä täytyy kysyä häneltä itseltään. En haluaisi kommentoida yhden kisan perusteella, miten vaikeaa hänellä on, kun ei meilläkään kovin helppoa ollut. Uskon, että hän pystyy olemaan vahvempi kuin viime viikonloppuna.

Räikkösen Ferrari-uran päättymisestä uutisoitiin pian kaksi vuotta sitten, heti vuoden 2018 Italian GP:n jälkeen. Tuolloin kerrottiin, että Räikkönen oli saanut tietää asiasta GP-viikonlopun aikana tallipäällikkö Maurizio Arrivabeneltä.

Kaikkiaan kahdeksan kautta Ferraria edustanut suomalainen sanoo, ettei kokenut tulleensa tämän jälkeen kohdelluksi mitenkään poikkeavasti, eikä hän usko, että Vetteliäkään sorsittaisiin tämän kauden aikana.

– Minun saamani kohtelu ei muuttunut millään tavalla. Olen varma, että he (Vettel ja Leclerc) molemmat saavat täysin saman kohtelun. Se on tallin etu, että he yrittävät saada parhaan mahdollisen tuloksen molemmille autoille. En näe, miksi he tekisivät mitään muuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja