F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel pysyi pitkään hiljaa, mutta paljasti karun totuuden vihdoin Itävallassa – saa ylistystä varikkokonkareilta: "Olisin menettänyt kärsivällisyyteni paljon aiemmin"

4:26
Missä Ferrarin ongelmat ovat? F1-studio teki konkreettisia havaintoja.

Sebastian Vettelin ja Ferrarin liitto päättyy tähän kauteen, sillä saksalaismestarin ei haluttu enää jatkavan tallin kisakuljettajana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari tiedotti toukokuussa, että osapuolet ovat päättäneet jatkaa ”yhteisestä tahdosta” erillään tämän kauden jälkeen. Hieman myöhemmin Carlos Sainz juniorin kerrottiin korvaavan Vettelin ensi vuodesta lähtien.

Torstaina Vettel kertoi Itävallan osakilpailun alla medialle, ettei Maranellosta keväällä maailmalle lähtenyt tiedote ei ollut täysin todenmukainen.

Yhteisymmärryksestä ei todellisuudessa ollut tietoakaan, kun Ferrari kylmästi ilmoitti Vettelille, ettei sopimusta ole enää tarjolla.

– Se oli minulle tietenkin yllätys, kun sain soiton (tallipäällikkö) Mattia (Binottolta), jossa hän kertoi, ettei tallilla ole mitään aikomusta jatkaa (kanssani), Vettel kertoi torstaina lehdistölle.

 – Me emme koskaan käyneet mitään keskusteluja, pöydällä ei koskaan ollut tarjouksia, ja siksi ei ollut mitään mihin tarttua.

Myös Binotto myönsi Itävallassa, että Ferrari oli muuttanut suunnitelmiaan Vettelin suhteen. Vielä alkuvuodesta hän oli antanut kommentteja, jossa väläyteltiin jatkosopimusta saksalaiselle.

Binotto kertoi myös, että Vettel oli ilmaissut tyytymättömyytensä tilanteeseen.

– Uskon, että hän ei vieläkään ole tyytyväinen siihen, mikä on mielestäni normaalia ja ilmeistä, Binotto totesi.

"Nyt hän on vapauttanut itsensä siitä"

Formula 1 -sarjan oikeudet aiemmin omistanut moguli Bernie Ecclestone on paljastanut F1 Insiderille käyneensä Vettelin kanssa keskusteluja asiasta.

– Neuvoin häntä, että totuus erosta Ferrarin kanssa on pakko nostaa pöydälle. Se oli hänelle tärkeää, Ecclestone kertoo.

Ecclestonen mukaan Vettel on erittäin herkkä silloin, kun hän on kokenut epäoikeudenmukaisuutta.

– Nyt hän on vapauttanut itsensä siitä.

Monien mielestä Vettelin tilanne Ferrarilla näkyi suoraan kauden avausviikonloppuna Itävallassa, jossa hän oli sekä hidas että sortui ajovirheisiin.

– Ajovirheellä ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Sellaisia voi sattua aina, Ecclestone arvioi.

Ecclestonen lisäksi myös Vettelin entisen työnantajan Red Bullin johtoportaaseen kuuluva Helmut Marko osoittaa tukensa nelinkertaiselle mestarille.

Marko on vaikuttunut siitä, ettei Vettel ollut paljastanut totuutta Ferrarin sopimusneuvotteluista jo paljon ennen kauden avausviikonloppua.

– Minä olisin menettänyt kärsivällisyyteni jo paljon aiemmin. Se, että Sebastian odotti niin pitkään ennen kuin kertoi totuuden, osoittaa, millainen loistava tiimipelaaja hän oikeasti on.

Marko uskoo, ettei Vettelillä ole ongelmia motivaation löytymisen kanssa.

– Ehkä hänellä oli jopa hieman liikaa motivaatiota näyttää sunnuntaina torstain suorapuheisuutensa jälkeen, Marko arvelee.

F1-kausi jatkuu jälleen Itävallassa heti ensi viikonloppuna.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja