Sebastian Vetteliä ollaan jo viemässä Red Bullille – Helmut Marko tyrmää ykskantaan kaikki spekulaatiot: "Meillä ei ole tilaa"

3:05
Videolla juttua kevään suurista sopimusuutisista.

Saksalainen Motorsport-Total-sivusto uutisoi torstaina, että Red Bull -pomo Dietrich Mateschitz haluaisi nähdä Sebastian Vettelin taas tallissa, jossa tämä voitti neljä maailmanmestaruutta 2010–2013. Mateschitzin neuvonantajana F1-asioissa toimiva Helmut Marko kuitenkin kiistää, että Vettel olisi palaamassa Red Bullille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Motorsport-Totalin päätoimittaja Christian Nimmervoll kertoo saaneensa konkreettisia todisteita siitä, että Dietrich Mateschitz haluisi Sebastian Vettelin palaavan Red Bullille "viimeistään kaudella 2021". Nimmervoll spekuloi, että Vettelin paluu pakottaisi Alexander Albonin kakkostalli AlphaTaurille, josta Daniil Kvjat saisi puolestaan lähtöpassit.

Nimmervollin tiedetään olevan hyvin perillä Vettelin asioista, sillä hän uutisoi toukokuussa ensimmäisenä Vettelin lähdön Ferrarilta, mutta Red Bull -siirto ei ole kiinni vain Vettelistä – eikä edes Mateschitzistä.

Mateschitz omistaa Red Bullin osakekannasta 49 prosenttia, ja loput 51 prosenttia ovat thaimaalaisen Yoovidhyan perheen nimissä. Thaimaan lipun alla kilpailevaa Albonia siis tuskin siirretään Vettelin alta syrjään ainakaan kovin heppoisin perustein.

Sekä Helmut Marko että tallipäällikkö Christian Horner ovat toitottaneet jo kuukausien ajan, ettei Red Bullilla ole varaa kahteen supertähtiluokan kuljettajaan. Horner ei varsinaisesti ole tyrmännyt Vettelin Red Bull -siirtoa, mutta Marko on täysin toisella linjalla.

– Meillä ei ole tilaa Vettelille. Olemme sitoutuneita Alboniin ja tyytyväisiä häneen. Hän on puoliksi thaimaalainen, ja Red Bull on 51-prosenttisesti thaimaalaisessa omistuksessa, Marko sanoo nyt Auto Motor und Sportille.

– Minä ottaisin Sebastianin tilanteessa sapattivuoden ja katsoisin asioita saadakseni paremman käsityksen kokonaistilanteesta, mutta ehkä hän pitää perhe-elämästä niin paljon, että hän jää sivuun kokonaan.

Vettel itse sanoi viimeksi maanantaina, kun hän osallistui Red Bullin omistaman Servus TV:n keskusteluohjelmaan, ettei raha ole hänelle enää tässä vaiheessa uraa minkäänlainen kynnyskysymys. Vettel myös painotti, että hänellä on yhä ajohaluja ja että hän haluaisi ajaa kilpailukykyisessä tallissa ja ympäristössä, jossa hänellä on hyvä olla.

Siirtoa Mercedekselle Vettel pitää jo tässä vaiheessa äärimmäisen epätodennäköisenä, joten kilpailukykyisistä talleista jäljelle jäisi enää Red Bull – talli, jossa Vettelillä on todistetusti ollut "hyvä olla".

Servus TV:n lähetyksessä oli maanantaina paikalla myös Max Verstappen, joka sanoi, ettei pitäisi Vettelin tuloa Red Bullille minkäänlaisena ongelmana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja