Sebastian Vettel esitti rajun näkemyksen Ferrari-neuvotteluista – tallipomo kertoo, mitä kulisseissa tapahtui

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel väitti, ettei hän keskustellut missään vaiheessa Ferrarin kanssa jatkosopimuksesta. Nyt Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto paljasti, mitä kulisseissa oikein tapahtui.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Torstaina ensi kertaa median eteen astellut Vettel sanoi yllättyneensä siitä, ettei Ferrari halunnut neuvotella hänen kanssaan jatkosta.

Vettelin mukaan ”neuvottelut eivät missään vaiheessa katkenneet, koska ne eivät edes alkaneet”.

Perjantaina Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi oman versionsa tapahtumien kulusta.

– Kuulin, että hän oli yllättynyt. Muistanko, että oliko hän silloin yllättynyt, kun kerroimme asiasta? Kyllä, ehdottomasti. Mutta ymmärrän sen, Binotto sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Arvelen, ettei hän ole vieläkään täysin tyytyväinen lopputulokseen. Mutta se on ihan normaalia ja ymmärrettävää, Binotto jatkoi.

Ferrari-pomo Binotto perusteli Ferrarin päätöstä koronaviruspandemialla ja sen lajiin luomilla muutoksilla.

– Sanoin jo talvella hänelle, henkilökohtaisesti ja julkisesti, että hän olisi ollut ykkösvalintamme. Mutta sitten tuli virus ja pandemia, jotka muuttivat koko maailman kulun. Se ei näkynyt vain autourheilussa tai F1:ssä.

– Budjettikatto muuttui ja se on nyt huomattavasti tiukempi mitä aiemmin. Sääntömuutokset siirtyivät vuodelta 2021 vuoteen 2022. Sekin oli merkittävässä asemassa.

– Koronaviruksen luoman poikkeustilan aikana meidän oli pakko miettiä asemaamme ja tehdä päätöksiä. Ja tuo oli päätöksemme, Binotto pyöritteli.

Ferrari päätti korvata Vettelin McLarenilta tulevalla Carlos Sainzilla, joka teki tallin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Erinäköisten raporttien mukaan Ferrarin vaakakupissa painoivat muun muassa taloudelliset seikat. Vettelin kohdalla on puhuttu taas siitä, miten Ferrarin iskukyky on heikentynyt aiemmasta.

Lue myös:

    Uusimmat