”Kimi oli niin onneton, että ajoi paalupaikalle” – Arrivabene kertoo nyt, miten paljasti Ferrarin päätöksen Räikköselle

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kertoo ilmoittaneensa Kimi Räikköselle tiimin kuljettajavalinnasta Italian F1-kisaa edeltäneenä torstaina Monzassa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ferrari tiedotti tiistaina, että Charles Leclerc korvaa Kimi Räikkösen F1-kisakuskina ensi kaudesta alkaen. Päätös oli siis tehty jo lähes kaksi viikkoa aiemmin, mutta Räikkösen aloittamat neuvottelut Sauberille siirtymisestä viivyttivät tiedotusta.

Tallipomojen lehdistötilaisuuteen Singaporessa istahtanut Maurizio Arrivabene sai vastailla moniin kysymyksiin Räikkösestä. Häneltä kysyttiin muun muassa, miten suomalainen otti tiedon vastaan. Tässä kohtaa italialaispomo aloitti medialle piikittelyn saamastaan kritiikistä.

– Kimi oli siitä niin hermostunut ja onneton, kun kerroin hänelle siitä muistaakseni Monzan torstaina, että hän ajoi paalupaikalle lauantaina, Arrivabene totesi sarkastisesti.

– Kaverit, puhumme ammattikuskista emmekä lapsista, jotka ajavat huvipuistossa, hän lisäsi.

Räikkösen tuleva tallipäällikkö Frederic Vasseur tokaisi tässä kohtaa, että Arrivabenen tulisi näköjään pahoittaa Räikkösen mieli jokaisessa kisassa loppukauden ajan.

– Kyllä niin ajattelin jälkeenpäin, koska kun luin jotain kritiikkiä, sanoin että hyväksyn sen, mutta totesin samalla, että jos se on näin, teen hänestä onnettoman joka viikonloppu. Sitten hän antaa meille paalupaikan, Arrivabene vitsaili.

Suuri kunnioitus Räikköstä kohtaan

Arrivabene kertoo käyneensä Kimin kanssa rakentavan keskustelun Ferrarin tulevaisuuden suunnitelmista. Tähtäin on useaksi vuodeksi eteenpäin, ei vain ensi kauteen. Tämän ajatusprosessin tallipomo halusi suomalaiselle selventää.

– Tällä (päätöksellä) ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kunnioitamme Kimiä. Se on suuri sekä ihmisenä että kuljettajana, mutta jos sinun täytyy tehdä valinta tallin tulevaisuuden kannalta, teimme oikean ratkaisun itsemme ja Kimin kannalta, Arrivabene uskoo.

– Hän ei edes yrittänyt sanoa mitään, että voisit muuttaa mielesi. Hän on ammattikuski.

– Sitten kuulin jotain juttua, että asian kertominen Monzassa oli väärä ajoitus. Ajatelkaa, jos olisin kertonut sen hänelle Belgiassa, kun (Sebastian) Vettel oli voittamassa kisaa. Olisi ollut väärin kertoa hänelle Belgiassa, Arrivabene sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat