Mainos

Kim Tiilikainen arvioi Suomen tennistoivot

Suomen tenniksen Davis Cup -joukkueen kapteeni Kim Tiilikaisen mukaan suurimmat tulevaisuuden toivot ovat Kontisen veljekset Henri ja Micke sekä parhaillaan Ranskan avointen junioriturnauksessa ennätyksiä rikkova Henri Laaksonen.

Suomalaisen tenniksen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä lupaavalta, sillä Jarkko Niemisen takaa on nousemassa uusia lahjakkaita pelaajia.

Suurimpana toivona lähivuosille pidetään kuluvan kuun puolivälissä 19 vuotta täyttävää Henri Kontista. Viime kaudella Wimbledonin kaksinpelin finaaliin edennyt Kontinen pelaa ensimmäistä vuottaan miesten ammattilaiskentillä.

- Henri on erittäin lahjakas ja monipuolinen pelaaja. Hieno merkki on ennen kaikkea se, että hän pystyy pelaamaan kovankin paineen alla parasta tennistään. Hän pystyy pelaamaan isoilla areenoilla ja myös erilaisilla alustoilla. Kaikki puitteet nousuun huipulle ovat olemassa, entinen aktiivipelaaja Kim Tiilikainen kuvailee.

- Pää toimii ja lyönnit, peli sekä fysiikka ovat kunnossa. On vain ajan kysymys, milloin hän nousee, Tiilikainen jatkaa.

Kontisen veljeksistä nuorempi on pian 17 vuotta täyttävä Micke Kontinen, joka kiertää sekä juniorien ITF-pistekilpailuja että miesten alemman tason ammattilaiskisoja. Hänet valittiin Evert Tennis Academyn parhaaksi poikajunioriksi lukuvuonna 2008-09.

- Mickellä on hieman erilainen pelityyli kuin Henrillä. Henri on vähän sellainen taiteilijatyyppi, joka pelaa monipuolista tennistä. Micke puolestaan on ehkä enemmän Rafael Nadalin tyyppinen massapelaaja, joka lyö paljon kierteitä ja pelaa enemmän takakentällä. Erityyppinen, mutta myöskin erittäin lahjakas nuorukainen, jonka tulevaisuus näyttää hyvältä, sanoo Tiilikainen.

17-vuotias Henri Laaksonen sen sijaan eteni ensimmäisenä suomalaispelaajana parhaillaan käynnissä olevien Ranskan avointen poikien sarjan välieriin. Viime kaudella Laaksonen voitti myös juniorien Euroopan mestaruuden.

- Henri on jo todistanut kuuluvansa junioriluokissa aivan maailman kärkeen. Hän voittaa isoja kisoja viikko viikon jälkeen. Nämä kolme ovat erittäin lahjakkaita nuoria pelaajia.

- Lisäksi täytyy mainita vielä myös Harri Heliövaara. Harrilla on ollut viime aikoina paljon loukkaantumisia, mutta hänellä on varmasti sanansa sanottavana, kunhan toipuu, Tiilikainen kertoo.

Suomi pelaa Davis Cupissa seuraavat ottelunsa 10. - 12. heinäkuuta Naantalissa Monacoa vastaan.

Ryhmään valitaan neljä pelaajaa. Ehdokkaina ovat Kontisen veljekset, Heliövaara, Laaksonen sekä Niemiset Jarkko ja Timo. Jarkko Nieminen kävi keskiviikkona kokeilemassa pelikuntoaan ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon.

- Jarkon pelaaminen Davis Cupissa on mahdollista. Periaatteessa hän pystyy pelaamaan ihan täysillä rystylyöntiä lukuun ottamatta, mutta lääkärilläkin on kuitenkin päätösvaltaa asiassa, Tiilikainen muistuttaa.

Joukkue julkistetaan heinäkuun alussa.

Katso Kim Tiilikaisen koko haastattelu MTV3 Katsomosta. Haastattelijana Sebastian Waheeb:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.