Mainos

Kilpailuvirasto esittää julkisen palvelun maksun poistoa

Kilpailuvirasto esittää Yleisradiolle muilta televisioyhtiöiltä perittävän julkisen palvelun maksun poistamista. Virasto perustelee näkemystään sillä, että julkiseksi palveluksi katsottavaa ohjelmatarjontaa on muillakin kuin Ylen kanavilla.

MTV:n selvityspyynnön perusteella virasto katsoo, että julkisen palvelun maksun suorittamisvelvoite asettaa sähköisen joukkoviestinnän alalla toimivat yritykset perusteettomasti eri asemaan.

Kilpailuvirasto pitää maksua syrjivänä ja vahingollisena kilpailunrajoituksena.

Yleisradio: kyseessä vain suositus

Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi korostaa, ettei MTV ole poistamassa julkisen palvelun maksua. Yhtiöillä on maksuista sopimus MTV:n toimilupakauden loppuun eli runsaaksi kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Ruutunelonen taas on toimiluvassaan sitoutunut julkisen palvelun maksuihin.

Tunturi pitää kilpailuviraston esitystä maksun poistamisesta erikoisena.

Norrback: Maksut Radiorahastolle

Eurooppa-ministeri Ole Norrback ohjaisi julkisen palvelun maksut Yleisradion sijasta Radiorahastolle. Norrbackin mielestä Radiorahaston varoja tulee käyttää jatkossakin Ylen toiminnan rahoittamiseen.

Tämän lisäksi tulee Norrbackin mielestä Radiorahaston varoja voida käyttää korkeatasoisten, suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria heijastavien ohjelmien tuottamiseen myös kaupallisilla kanavilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.