Mainos

"Kiinnijäämisen pelko voi tehdä siitä kiihottavampaa" – yllättävän moni suomalainen harrastaa seksiä makuuhuoneen ulkopuolella

Mikäpä piristäisi parisuhdetta kesällä enemmän kuin seksielämän rutiinien muuttaminen? Ajattelitko pitää hellän hetken makuuhuoneen sijaan autossa tai teltassa? Et ole ainut, jolle idea on tullut mieleen!

Jos luulit, että teltta, ranta, auto tai puisto ovat jotenkin yllättäviä paikkoja seksin harrastamiselle, olit väärässä. Tämä ajatus on nimittäin muotoutunut toteutuksen tasolle muutaman muunkin suomalaisen käsissä.

Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista on harrastanut seksiä teltassa ja yli puolet autossa. 

Kiihkeitä hetkiä autossa, teltassa ja rannalla – jopa puistossa lemmitään

yleisin-paikak

Suomalaisista 91 prosenttia on sitä mieltä, että seksi on iloinen asia – ja on sitä muuallakin kuin kodin seinien sisäpuolella. 75 prosenttia suomalaisista on nimittäin harrastanut seksiä muualla kuin kotonaan. Esimerkiksi joka toinen suomalainen on tehnyt sen autossa. Ikä tuo mukanaan kokemusta, sillä etenkin 40–59-vuotiaat ovat ehtineet muhinoida menopelissään.

Lähes puolet suomalaisista on rakastellut teltassa. Teltassa hempeilyä on yli 60-vuotiaista harrastanut kaksi kolmasosaa eli myös siltä osin voi päätellä, että ikä tosiaan tuo mukanaan erilaisia kokemuksia.

Missä näistä paikoista olet harrastanut seksiä kumppanin kanssa? (vastaajat, jotka kertovat harrastavansa seksiä kumppanin kanssa, n=1093)

• Autossa 55 %
• Teltassa 46 %
• Rannalla 38 %
• Puistossa 25 %
• Työpaikalla 18 %
• Koulu- tai opiskelupaikalla 10 %
• Jokin muu 9 %
• Junassa 8 %
• Bussissa 4 %
• Lentokoneessa 3 %
• Kaupassa 2 %
• En missään näistä paikoista 25 %

Lähde: Kaalimato.com

– Nuoret usein jakavat kotinsa muiden kanssa, joten auto ja teltta ovat yksityisyytensä puolesta oivia paikkoja rakasteluun. Nyt jo keski-iän ylittäneiden nuoruudessa retkeily ja metsässä liikkuminen olivat hyvin suosittua ajanvietettä, mikä voi selittää heidän telttaan liittyvät seksikokemuksensa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii.

Suomalaisista 38 prosenttia kertoo harrastaneensa seksiä rannalla, ja joka neljäs on ryhtynyt hommiin puistossa.

– Kodin ulkopuolella, kuten luonnon helmassa, rakastelu tuo seksiin lisää jännitystä, ja kiinnijäämisen pelko voi tehdä siitä kiihottavampaa. Toisaalta seksiä on luonnollista harrastaa silloin, kun siihen tulee sopiva tilaisuus ja varsinkin autossa vietämme aikaa suhteellisen paljon. Kesäaikaan ollaan rannalla muutenkin pienissä vaatteissa ja lomalla rentoutuneina, mikä saattaa virittää ajatukset seksiin, Lavikainen sanoo.

Makuuhuoneessa mennään eikä meinata

Vaikka rohkeat suomalaiset uskaltautuvat kuumiin puuhiin muuallakin, ei liene ihme, että yleisin paikka vaakamamboiluun on kuitenkin oma makuuhuone.

huih

Tutkimukseen vastanneista 97 prosenttia valitsi makuuhuoneen yleisimmäksi tai toiseksi yleisimmäksi paikaksi harrastaa seksiä. Toiseksi suosituin paikka lemmenpuuhiin kotona on olohuone.

Myös kylpyhuone, sauna ja keittiö tarjoavat oivan mahdollisuuden lemmenleikkeihin.

Suomalaisilla ankeat odotukset lomaseksille

Moni suomalaispariskunta viettää pian kesälomiaan, ja onnea onkin, jos lomat osuvat vielä samaan aikaan. Tällöin mahdollisuus viritellä seksielämää entistä parempaan suuntaan kasvaa. Durexin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset eivät kuitenkaan erityisesti innostu lempimään lomakauden aikaan. Laimeus näkyy myös odotuksissa lomaseksiä kohtaan: vain noin joka kolmas suomalaista odottaa parempaa seksiä lomalla kuin kotona arkena.

Jos suomalaisilla on matalat odotukset loma-ajan seksiltä, ovat ne sitä myös syystä. Kyselyyn vastanneista suomalaisista vain 28 prosenttia piti lomaseksiä parempana kuin arkiseksiä. Myös ruotsalaisvastaajista yli puolet joutui toteamaan, ettei lomaseksi ollut kotiseksiä hekumallisempaa. Tästä voi vetää kahdenlaisia johtopäätöksiä: joko seksielämään ollaan jo valmiiksi todella tyytyväisiä sekä kotona että lomalla – tai sitten lomaseksiltä ei vain juurikaan odoteta mitään tajunnanräjäyttävää.

Tällä saat kumppanisi hermostumaan – etkä saa seksiä

Isossa-Britanniassa tutkittiin lomaseksin ohella myös sitä, miten älylaitteet vaikuttavat parisuhteeseen. Yli 25 prosenttia brittivastaajista kertoi puhelimen käytön aiheuttaneen lomariitoja. Yli puolet vastanneista totesi kummankin osapuolen syyllistyneen älylaitteiden liikakäyttöön. 

Huomioitavaa on se, että 40 prosenttia brittivastaajista kertoi, että jättäisi seksiehdottelut todennäköisesti väliin, jos kumppani käyttäisi puhelinta sängyssäkin. Lisäksi 41 prosenttia vastaajista kertoi lomalla olevan iltoja, jolloin kumpikin osapuoli näprää kännykkäänsä kumppanin sijaan. Älylaitteiden käyttö kannattaakin ilmeisesti jättää vähemmälle, jos mielii päästä muhinoimaan oman rakastettunsa kanssa.

Tähän viittaa myös se, että yli puolet brittivastaajista kertoi suoraan, että olisi kiihottuneempi, jos kumppani sulkisi puhelimensa ja keskittyisi lomalla yhdessäoloon. 

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan tutkimukseen (kyselyyn vastasi 1 187 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava) sekä Durexin kyselytutkimukseen, johon vastasi noin 4 000 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä 2 000 Isossa-Britanniassa.

Video: Entä mitä suomalaiset ostavat aikuisviihdekaupasta?


Lähteet: Kaalimato.com, Durex

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.