Mainos

Kiinassa ja Hongkongissa uusia sars-epäilyjä

Kiinalainen 20-vuotias nainen on asetettu karanteeniin. Kolme sarsista raportoinutta hongkongilaista toimittajaa on eristetty sairaalaan, koska heillä on ollut sarsille tyypillisiä oireita.

Guangdongin maakunnassa Kiinassa on löytynyt uusi epäilty sars-tapaus, kiinalaiset terveysviranomaiset kertoivat torstaina. Tautiin sairastuneeksi epäilty 20-vuotias tarjoilijatar on asetettu karanteeniin ja häntä hoidetaan sairaalassa Kantonin kaupungissa. Joidenkin kiinalaisten tiedotusvälineiden mukaan ravintolassa, jossa nainen työskenteli, tarjoiltiin ruoaksi myös sivettikissaa. Sivettikissojen on pelätty levittävän sars-kuumetta ihmisiin. Naisen kerrottiin alkaneen kuumeilla jo joulukuun 26. päivänä. Kymmeniä naisen kanssa läheisissä tekemisissä olleita ihmistä on eristetty ja kymmeniä muita on käynyt tarkastuksissa.

Kiinan edellinen sars-epäily vahvistettiin maanantaina. 32-vuotias kiinalaismies on jo tervehtynyt ja päässyt pois sairaalasta. Kuusi maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijaa matkusti torstaina Guangdongin maakuntaan selvittääkseen tarkemmin miehen saaman tartunnan alkuperää. -On olemassa todisteita, jotka viittaavat siihen, että useat eri eläinlajit kantavat mahdollisesti sarsia, WHO:n edustaja sanoo.

Varhain torstaina kerrottiin myös kolmen hongkongilaisen joutuneen sairaalaan sarsille tyypillisten oireiden takia. Guangdongin maakunnassa viime viikolla vierailleet tv-toimittajat ovat eristyksissä hongkongilaisessa sairaalassa. Toimittajat olivat olleet Kiinassa uutisoidakseen Kiinan sars-tapausta. He olivat vierailleet muun muassa sairaalassa ja eläinten myyntipaikoilla.


(MTV3- STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.