Mainos

Kiinan presidentti Japaniin

Kiinan presidentti Jiang Zemin saapui tänään historialliselle vierailulle Japaniin. Kyseessä on ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen, kun Kiinan valtionpäämies tekee virallisen valtiovierailun Japaniin.

Jiang saapui Tokioon suoraan Novosibirskistä päätettyään Venäjän-vierailunsa, jonka aikana hän tapasi sairastelevan presidentti Boris Jeltsinin.

Lyhyessä lausunnossaan Jiang muistutti, että tänä vuonna on kulunut 20 vuotta Japanin ja Kiinan ystävyys- ja rauhansopimuksen allekirjoittamisesta. Hän toivoi suhteiden kehittyvän edelleen.
-Historiallisten kokemusten perusteellinen selvittäminen Kiinan ja Japanin välisissä suhteissa on tärkeää kehittäessämme tulevaisuudessa ystävyyttämme ja yhteistyötämme, Jiang sanoi.

Japanilaisten hirmuteot suhteiden rasituksena

Kiinan ja Japanin suhteita ovat rasittaneet japanilaisten miehittäjien hirmuteot Kiinassa 1930- ja 40-luvuilla. Kiina on vaatinut Japanin nykyjohtajilta virallista anteeksipyyntöä sotarikoksista. Jiang saanee kuitenkin tyytyä siihen, että Japanin pääministeri Keizo Obuchi ilmaisee vain "syvää katumusta" tapahtuneen johdosta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.