Mainos

Kiina yhä kiinnostunut liittymään WTO:hon

Kiina on edelleen kiinnostunut liittymään Maailman kauppajärjestöön WTO:hon. Kiinan ulkomaankauppaministeriön mukaan Kiina ei ole kyllästynyt neuvottelemaan järjestön jäsenyydestä, vaikka keskusteluja on käyty jo kolmetoista vuotta.

-Kiinnostuksemme WTO:n jäsenyyttä kohtaan ei ole laimentunut, ministeriön edustaja Hu Chusheng kertoi lehdistötilaisuudessa tänään.

Hän ei kuitenkaan suostunut vastaamaan kysymykseen, joka koski Kiinan suhtautumista tullimaksujen mahdolliseen vähentämiseen. -Toivomme, että Kiinaa kohdellaan tulevissa neuvotteluissa kehittyvänä maana. Vastapuolten ei tulisi asettaa Kiinalle kohtuuttomia vaatimuksia, Hu Chusheng sanoi.

Hänen mukaansa Kiina on saanut päätökseen kahdenväliset, markkinoille pääsyä koskevat neuvottelunsa kymmenen eri maan kanssa. Hän myös sanoi Euroopan unionin luvanneen pidättyä uusien vaatimusten esittämisestä Kiinalle kuluvan vuoden aikana. WTO huomautti joulukuussa julkaistussa vuosikertomuksessaan, että erityisesti Kiina ja Venäjä pitäisi saada mukaan monenkeskiseen kauppajärjestelmään mahdollisimman pian.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.