Mainos

Kiina tiukentaa satelliittitelevisiolähetysten valvontaa

Kiina tiukentaa satelliittitelevisiolähetysten valvontaa estääkseen lähetykset "laittomiin" tarkoituksiin, kertoi virallinen Kansan päivälehti tänään.

Päätös valvonnan tiukentamisesta tehtiin vain viikko sen jälkeen kun Kiinassa kielletty Falun Gong -lahko tunkeutui Pekingin lähellä toimivan kaapeliverkon ohjelmiin ja lähetti omaa ohjelmaansa yli puolitoista tuntia.

-Satelliittiverkkojen laiton rakentaminen ja käyttö on yleistä. Se häiritsee normaalia tietoliikennettä ja vaarantaa yhteiskunnan turvallisuuden, sanoivat Kiinan tietoteollisuusministeriön virkamiehet Kansan päivälehdelle.

Falun Gongin Yhdysvalloissa toimiva tiedotuskeskus kertoo ryhmän siepanneen Baodingin kaupungin satelliittitelevisiolähetykset omiin tarkoituksiinsa kahteen otteeseen elokuussa. Baodingin televisioasema ja poliisi ovat kiistäneet tiedon.

Uutiskanava CNN:n mukaan lähiseudun poliisi on kuitenkin vahvistanut kuulleensa lähetyksistä. Kiinan viranomaiset ovat yleensäkin tiukentamassa yhteiskunnan valvontaa marraskuussa alkavan tärkeän kommunistipuolueen puoluekokouksen alla. Viranomaisten suuresi harmiksi Falun Gong on kesän aikana tunkeutunut satelliitti- ja kaapelitelevisiolähetyksiin eri puolilla Kiinaa useaan otteeseen.

Ongelman kiusallisuutta kuvaa ehkä se, että virallinen englanninkielinen päivälehti China Daily julkaisee verkkosivuillaan keskustelupalstaa, jossa ihmiset saavat ehdottaa, mitä viranomaisten tulisi tehdä televisiolähetysten sieppaamisen johdosta. Vastauksissa ehdotetaan mm. Falun Gongin johtajan Li Hongzhin surmaamista tai Afganistanin Taleban-liikkeen vastaisten iskujen kaltaisia toimia lahkoa vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.