Mainos

Kiina ryhtyy teloittamaan elintarvikerikoksista syytettyjä

Kiinan korkein oikeus on määrännyt, että elintarvikkeiden turvallisuusmääräyksien rikkomiseen syyllistyneille on annettava normaalia kovemmat tuomiot. Oikeuden mukaan törkeimmin turvamääräyksiä laiminlyöneet tulee teloittaa.

Elintarvikelakirikkomuksista sakkoihin tuomituille pitää korkeimman oikeuden mukaan puolestaan langettaa vastaisuudessa vankeustuomiot.

Kiinan elintarvikeala on kärsinyt viime vuosina toistuvista skandaaleista. Pari vuotta sitten melamiinimaito sairastutti 300 000 ihmistä. Tämän jälkeen kauppojen hyllyiltä on poistettu saastuneita nuudeleita ja porsaanlihaa.

Viimeisin elintarvealan skandaali liittyy tuhoutuneisiin melonisatoihin. Useilta meloniviljelmiltä tihkui toukokuussa tietoa, että melonit ovat räjähdelleet, koska niihin oli ruiskutettu kasvua kiihdyttäviä kemikaaleja.

Uutiskanava CNN:n mukaan Kiina aikoo jatkossa langettaa myös tavallista kovempia rangaistuksia virkamiehille, jotka ovat joko suojelleet turvamääräyksiä rikkoneita tahoja tai ottaneet näiltä vastaan lahjuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.