Mainos

Kiina ja Ranska tiivistävät yhteistyötä

Kiina ja Ranska ovat sopineet laaja-alaisesta yhteistyöstä maiden kesken. Kiinassa vieraileva Ranskan presidentti Jacques Chirac ja vierailun isäntä, Kiinan presidentti Jiang Zemin allekirjoittivat tänään kumppanuussopimuksen, jossa painotetaan maiden välistä yhteistyötä uudelle vuosisadalle siirryttäessä.

Sopimuksessa painotetaan kansainvälisen yhteistyön merkitystä, jotta mikään yksittäinen maa ei saisi johtavaa asemaa kansainvälisessä politiikassa. Presidentit sopivat myös maiden välisten vierailujen lisäämisestä.

Sopimuksen mukaan Kiinan ja Ranskan välillä järjestetään vähintään kerran vuodessa korkean tason tapaaminen ja maiden ulkoministerit tapaavat vähintään kahdesti vuosittain.

Allekirjoittamalla sopimuksen Kiina tunnusti myös ihmisoikeuksien yleismaailmallisen pätevyyden, joskin sopimusosapuolet lupasivat huomioida myös vastapuolen "erikoispiirteet" ihmisoikeuksien kunnioittamisessa.

Presidentti Chirac aloitti Kiinan-vierailunsa eilen, jonka pääasiallinen tarkoitus on ollut edistää maiden välisiä taloussuhteita.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.