Kierrätä peltipurkit ja tee upeat Halloween lyhdyt

Nyt kierrätetään tyhjät peltipurkit lyhdyiksi. Anu askartelee tyylikkäät lyhdyt koristamaan kotiasi ja luomaan tunnelmaa. Lyhtyjen juju on spraymaalissa ja piirroksessa, joka reijitetään poralla purkin kylkeen.

Kotossa vietetään Halloweenia ihan koko viikko. Kuolleiden juhlaa vietetään eri puolilla maailmaa samoihin aikoihin. Meille suomalaisille tuttuja lienevät Suomessa vietettävä Pyhäinpäivä, anglosaksisten maiden Halloween (”All Hallow Eve eli pyhäinpäivän aatto”), meksikolainen kuoleman päivä.

Peltipurkkilyhdyt

Säilyketölkkejä
Akkupora
Mattamusta spraymaali
Metallilankaa
Sivuleikkurit
Lasihelmiä
Paperia
Kynä
Mallikuvia
Teippiä

Etsi sopiva mallikuva, joka ei ole liian monimutkainen. Leveät ja matalat kuviot sopivat parhaiten. Piirrä kuvio läpi paperille. Kiinnitä se teipillä paikalleen purkin kylkeen. Valitse sopiva poranterä ja poraa reikiä kuvion päälle tasaisin välein. Irrota paperi. Poraa kolme ripustusreikää lyhdyn yläreunaan tasaisin välein.

Maalaa lyhty mustaksi spraymaalilla mieluiten ulkona. Leikkaa kolme saman pituista metallilankaa (n.40cm). Pujota ja kiinnitä langat yksitellen reikiin päistään. Pujottele helmet ja kiinnitä langat toisiinsa tehden samalla ripustuslenkki.

Koto Sub-kanavalla torstaisin kello 21.00 ja Huomenta Suomen aamuissa ma ja pe kello 6.40 ja 8.50
Radio Novassa su kello 9.35 ja 11.10
Kaikki ohjelmat katsottavissa Katsomossa
Kaikki ohjeet, reseptit, viikon ruokalista ja lisää videomateriaalia löytyy osoitteesta .

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja