Mainos

Kielletty tosikoilta

Jyhkeä rakennus näyttää ulkoapäin modernin taiteen museolta. Se on kuitenkin yksityisasunto, jonka asukkaiden mielestä kodissa pitää olla yllätyksiä ja huumoria.

Mikä?

Mainostoimiston johtajan ja koreografin sekä heidän poikavauvansa koti Madridin kukkuloilla.

Erityistä?

Miehen arkkitehtiserkku Javier Bernalte suunnitteli talon. Talon betoniseen runkoon kiinnittyvät lasi-kupariulokkeet muistuttavat jättiklemmareita. Alemman ulokkeen keittiö ja olohuone ovat yhtä tilaa. Sohvat ovat Edran, lattiavalaisin on Flosin Arco. Tulisija tehtiin taloon mittatilaustyönä. Punaisen Vitra Organic Chair -pikkutuolin suunnittelivat Charles Eames ja Eero Saarinen vuonna 1940.

Pölynimurille riittää töitä

Asukkaat luonnehtivat yläkerran avaraa oleskelutilaa "hienostuneeksi leikkihuoneeksi". Siellä on vain muutamia kalusteita, kuten löhöilyyn kutsuva vanha Chesterfield-nahkasohva sekä Eileen Grayn klassikkopöytä E1027. Luonnonvalo kuultaa asuntoon kauniisti himmeiden lasiseinien läpi. Metallipinnoista tehty aita on yksinkertaisuudessaan kaunis, mutta pikkulapsiperheessä riskaabeli ratkaisu: aidan läpi voi kurkistella alakertaan – ja pudottaa leluja ruokapöydässä istuvien päähän.

Huomaa: Puulla verhoillussa, kaarevalinjaisessa tilassa lattian, seinien ja katon rajat hämärtyvät.

Barokki kohtaa betonin

Ruokailutilan viisimetrisen puupöydän äärellä aterioidaan ja tehdään töitä. Seinällä katseen vangitsee räväköistä naiskuvistaan tunnetun Ellen von Unwerthin valokuvateos. Kodin kalusteissa, lattioissa, seinissä ja katoissa on käytetty paljon lämminsävyistä segovianmäntyä ja sille kontrastina karheaa betonia.

Huomaa: Moooin barokkihenkisissä Smoke-tuoleissa on hauskaa epäsymmetriaa.

Kylppäri on kuin kylpylä

Makuuhuoneesta kylppäriin johtavan käytävän ylellinen nahkaverhoilu on asukkaiden omaa designia. Kylpyhuoneen kruunaa kullanvärisillä mosaiikkilaatoilla päällystetty pylväs, joka tuo lämmintä hohdetta huoneeseen.

Upotettu amme keskellä tilaa on kuin pieni uima-allas, suurempi allas löytyy pihalta. Koristeellinen peili seinällä on Curtis Jerén käsialaa.

Huomaa: Lattialla seisova betoninen pesuallas rakennettiin asukkaiden piirrosten mukaan.

Kuinka pääsisi tämän perheen ystäväksi?

Talon yläkerrassa, toisessa "klemmarissa", sijaitseva vierashuone muistuttaa luksushotellin sviittiä – bonuksena näköala Madridin keskustaan. Lasiseinäisen kylppärikopin kalusteet ovat Alessin One-sarjaa. Vierashuoneesta pääsee ulkoramppia pitkin alempiin kerroksiin.

Huomaa: Kylppärin muodoista ja materiaaleista tulee mieleen vanhan puuveneen runko.

Toimittanut: Anna Vartiainen
Kuvat: Mads Mogensen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.