Kia uudisti kansanautonsa: Onko korealainen auto korealainen, jos se on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa?

Kia on paljastanut ensimmäiset kuvat kolmannen sukupolven Ceedistä, joka saapuu Suomeen syksyllä. Täysin uusiksi mennyt Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa – euroopp

Kia Ceediä on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uuden sukupolven myötä Kia on myös päättänyt luopua nimessä olleesta kikkailusta ja pudottaakin siitä pois heittomerkin ja pienen alkukirjaimen.

Uusi Ceed on edeltäjiensä tapaan suunniteltu täysin Frankfurtissa Kian Euroopan muotoilu- ja tuotekehitysosastolla. Sitä tullaan valmistamaan Kian Slovakian-tehtaalla Zilinassa, jossa valmistetaan myös Sportage- ja Venga-malleja.

– Kia Ceed on ollut jo yli vuosikymmenen ajan Euroopan-myyntimme kasvun tukipilari. Ceed on kehitetty alusta saakka eurooppalaisille asiakkaille, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Uutuusmalli tekee ensiesiintymisensä suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, jossa esitellään myös sen toinen korityyppi. Nyt esiteltävän viisiovisen hatchbackin tuotanto alkaa toukokuussa ja myynti alkusyksyllä 2018.

Matalampi, leveämpi ja aiempaa tilavampi

Uusi Ceed on edeltäjäänsä matalampi, leveämpi ja sen takaylitys on pidentynyt nykyisestä sukupolvesta. Korin suorat linjat korvaavat nykymallin pyöristetyt muodot, ja keula on puolestaan saanut aiempaa leveämmän ja selkeäpiirteisemmän ilmeen.

Matkustajille luvataan aiempaa enemmän tilaa niin hartioille kuin päällekin. Tavaratila on kasvanut 395 litraan.

Auto on varustettu vakiona seitsemällä turvatyynyllä. Aktiivisen turvallisuuden varusteista ovat saatavana esimerkiksi kaukovaloavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavahti ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Lähde: Kia

***

2:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja