Mainos

Khao Lakia rakennetaan uudelleen hyökyaallon jälkeen

Maaston raivaus, talojen korjaus ja rantojen siivous ovat yhä käynnissä Khao Lakissa, Thaimaan hyökyaallon pahimmilla tuhoalueilla. Tapaninpäivänä iskeneestä hyökyaallosta on kolme viikkoa ja yksi päivä, mutta sen jäljet ovat yhä kaikkialla näkyvissä.

Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra on arvioinut, että kestää vuoden, ennen kuin aineelliset tuhot saadaan täysin korjattua hyökyaaltoalueilta. Tuhansia uhreja Thaimaassa vaatinut hyökyaalto koetteli pahimmin juuri Khao Lakia, joka sijaitsee Phuketin lomasaaren pohjoispuolella. Monet suomalaiset ovat viettäneet lomaansa juuri täällä.

Rannat alueella ovat yhä täynnä vesimassan mukanaan tuomaa rojua: puunkappaleita, metalliromua. Myös hyökyaallon uhrien omaisuutta löytyy vielä rannoilta. Monien veden vaurioittamien rakennusten korjaus on jo alkanut. Osa tuhoutui kuitenkin maan tasalle, ja näkymä on lohduton. Tien varsille on perustettu tsunamikeskuksia vapaaehtoisille työntekijöille.

Thaimaan tuhoalueella maanantaina vieraillut Suomen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) näki hyökyaallon pahoinpitelemät rannat helikopterista lentäessään Phuketista Khao Lakiin.

-Hyvin paljon on jo raivattu, varmaan jo puolet tuhoutuneista rakennuksista on käsitelty, hän sanoi Khao Lakissa.

Romun kerääjät ja myyjät ovat jo löytäneet tiensä haravoimaan Khao Lakin rantoja. Thaimaalaisen Nation-lehden mukaan erityisesti metalliromu, muovi, autonosat ja vahingoittuneet elektroniikkalaitteet ovat kysyttyjä. Myös monet hyökyaallossa kärsineet hotellit ovat lehden mukaan myyneet vahingoittunutta tavaraa romunkerääjille mitättömään hintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.