Mainos

Khamenei: Iranin ydinyhteistyöllä on rajansa

"Jos tulemme sellaiseen pisteeseen, että Iranin kansallinen etu ja arvot ovat uhattuina, emme tule epäröimään yhteistyön lopettamista", sanoo ajatollah Ali Khamenei.

Iranin korkein johtaja, ajatollah Ali Khamenei varoittaa, että Iran saattaa lopettaa yhteistyön Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kanssa, jos järjestön tulevat vaatimukset ovat ristiriidassa Iranin kansallisen edun kanssa. Khamenei kertoi asiasta Iranin televisiossa.

- Jos tulemme sellaiseen pisteeseen, että Iranin kansallinen etu ja arvot ovat uhattuina, emme tule epäröimään yhteistyön lopettamista. Jokainen, joka yrittää kyseenalaistaa Iranin ydinohjelman rauhanomaisuuden, tulee saamaan läimäyksen kasvoilleen, Khamenei sanoi.

Khamenein mukaan Iranin tekemä sopimus Britannian, Ranskan ja Saksan kanssa oli viisas eikä merkitse antautumista.

- Se neutralisoi amerikkalaisten ja sionistien juonen, Khamenei sanoi korkea-arvoisille upseereille pitämässään puheessa.

Britannian, Saksan ja Ranskan ulkoministerit vierailivat Teheranissa lokakuun lopussa. Tuolloin Iran lupasi luopua uraanin rikastamisesta ja sallia IAEA:n yllätystarkastukset. Se lupasi myös allekirjoittaa ydinsulkusopimuksen lisäpöytäkirjan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.