Kevytmargariini epäterveellisempää kuin rasvainen

Kevytmargariinit ovat epäterveellisempiä kuin rasvaisemmat margariinit, paljastuu Kuluttaja-lehdessä julkaistusta vertailusta. Vertailun mukaan ihmisten tulisikin valita aina yli 60 prosenttia rasvaa sisältävä margariini.

Kevytmargariinin epäterveellisyys johtuu siitä, että niiden rasvakoostumus on usein huonompi kuin rasvaisemman margariinin. Kevytmargariinissa on usein kovetettua rasvaa liikaa suhteessa hyvän eli tyydyttymättömän rasvan määrään. Olennaisinta margariinia valitessa ei siis ole rasvan määrä, vaan sen laatu.

Leivän päälle kannattaisi siis levittää vähintään 60 prosenttia rasvaa sisältävää margariinia, joka on valmistettu kasviöljystä. Margariinia ei kannata myöskään jättää kokonaan pois, sillä se sisältää ihmisille välttämättömiä, pehmeitä rasvahappoja ja usein myös lisättyä D-vitamiinia. Suositeltavaa on, että ruokavalion koko energiamäärästä noin kolmannes tulee rasvasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat