Ihanan mehevä, mutta kevyt kinkku-kasvispiirakka sopii hyvin vaikkapa kesäisen pihajuhlan tarjoiluihin.
Leivo kevyt kinkku-kasvispiirakka Ruistaikinaan tai hyvillä rasvoilla leivottuun Pyöreään Piirakkataikinaan. Piirakan voi tarjoilla vaikka kauniin Keltaisen Kukkasalaatin kera.Reseptin löydät Myllyn Paras -sivustolta.
Piirakan täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esimerkiksi saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 prosenttia rasvaa.
Piirakan voi leipoa yhteen pyöreään (halkaisijaltaan noin 26-30 cm) piirakkavuokaan, mutta tekemällä tupla-annoksen saat uunipellillisen herkullista piirakkaa!
1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
2 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
100 g purjosipulia renkaina
2 munaa
1 tlk kevyt kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositon
1 rkl persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/4 tl hienonnettua valkopippuria
Leivitykseen:
vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)