Keventäjät-blogisti Anne hakee rajoja herkutteluun

Tamperelainen Anne kokeilee Keventäjät-palvelua ja kirjoittaa kokemuksistaan Helmen Keventäjät-blogissa.

Kaalisoppaa, tomaattimehua, keitettyä kananmunaa ja näkkileipää. Anne Valtasen, 55, laihdutushistoria on pitkä ja värikäs, mutta nyt kuurit saavat hänen puolestaan jäädä loppu iäksi.

– Painon kanssa on taisteltu vuosia. Se on elämän mittainen projekti. Varmaan kaikki kuurit taivaan ja maan väliltä on kokeiltu vuosien varrella, hän nauraa.

Viestintäpäällikkönä työskentelevä tamperelainen on suuren perheen äiti, ja lisäksi ympärillä on laaja ystäväporukka, joka nauttii herkuttelusta, viinien maistelusta ja mukavista hetkistä yhdessä. Annen mukaan hänen ongelmansa onkin se, ettei hän osaa vetää rajaa arjen ja juhlan väliin.

– Olen intohimoinen herkuttelija! On ollut hirveän vaikea erottaa arki- ja juhlaruoka. Saatan vedellä sisäfilepihviä keskellä viikkoa, rakastan kokkausta ja harrastan viinejä. Minulle arkikin on juhlaa, hän kertoo.

Herkuttelija huomioi annoskoot

Hyvä ja herkullinen ruoka maistuu Annelle myös jatkossa, mutta nyt hän aikoo ottaa annoskoot ja päivittäisen kokonaiskalorimäärän tarkkaan syyniin.

– Haluan oppia kiinnittämään huomiota annoskokoihin. Herkuttelusta en luonnollisesti halua luopua kokonaan, keventää toki.

Ruokapäiväkirjan täyttäminen on tuttua puuhaa Annelle Kiloklubin ajoilta. Se on hänen mielestään käypä tapa kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää.

– Päiväkirjan avulla näkee, mitä päivän mittaan on tullut syötyä. Näin voi tasapainottaa päivän ruokailua ottamalla illalla kevyemmin tai täydentää ravinnonsaantia.

Painonhallintaan sitoutuminen ei ole koskaan tuottanut ongelmia Annelle, mutta kaikenlaisten projektien jälkeen entistä kevyempään normaalielämään totutteleminen on ollut hankalaa ja paino on aina, ennemmin tai myöhemmin, palannut lähtölukemiin. Hän toivookin oppivansa Keventäjien myötä taidon keventää ruokavaliota loppuelämäksi.

Anne uskoo, että puolessa vuodessa hän pääsee jo lähelle tavoitteitaan. Keinotkin ovat selvillä.

– Olen rakentanut seuraavan puoli vuotta osatavoitteiden varaan, joita minulla onkin melkein kymmenen erilaista, Anne kuvaa suunnitelmaansa.

MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Anne Valtanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja