Kevätkääryleet ja melonisalaatti

Kevätkääryleet

  • 1 pkt Filotaikinalevyjä
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • maustepippuria
  • 1 kiinankaali
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tuore chili

Ruskista jauheliha ja mausta suolalla sekä maustepippurilla. Lisää valkosipuli, raastettu inkivääri ja chili. Suikaloi kiinankaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä täyteaineet kulhossa ja tarkista maku. Leikkaa filotaikinasta pieniä levyjä. Sivele taikina vedellä ja nostele täytettä levylle ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Uppopaista öljyssä, kunnes väri on kauniin kullanruskea (n. 1-2 min).

Inkivääri- sweetchilikastike

  • 1 punainen tuore chili
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl maizenaa

Pilko chilit hienoksi. Keitä vesi sekä sokeri ja lisää muut raaka-aineet. Keitä hiljalleen, kunnes maut tiivistyvät ja lisää tarvittaessa 1 rkl maizenaa pieneen vesitilkkaan sekoitettuna.

Minttu-melonisalaatti

  • 1 hunajameloni
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 kiiviä
  • 1 lime
  • tomusokeria

Raasta limen kuori ja purista mehu siirapin joukkoon. Kuutioi meloni sekä kiiwi ja marinoi maustetussa siirapissa. Leikkaa minttu ohuen ohuiksi suikaleiksi ja sekoita maustuneiden hedelmänpalojen joukkoon. Nostele annoslaseihin ja koristele tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat