Mainos

Keskustelut asetarkastajien paluusta Irakiin uudelleen vireille

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tapaa maaliskuussa Irakin ulkoministerin Naji Sabrin. Keskusteluissa on tarkoitus puhua myös YK:n asetarkastajien mahdollisesta paluusta Irakiin.

Annanin on tarkoitus tavata Sabri New Yorkissa 7. maaliskuuta. -Pääsihteeri odottaa käyvänsä yksityiskohtaista keskustelua ajankohtaisista turvallisuusneuvoston päätöksistä, mukaanlukien YK:n asetarkastajien paluu Irakiin, muotoili YK:n edustaja Stephane Dujarric tänään.

Irak lähetti Annanille viestin mahdollisesta kokouksesta jo aikaisemmin tässä kuussa Arabiliiton pääsihteerin Amr Mussan välityksellä todeten, että se on valmis palaamaan neuvottelupöytään "ilman ennakkoehtoja". Tapaaminen pidetään yksipäiväisenä, koska Sabrin on sen jälkeen osallistuttava Arabiliiton tapaamiseen. Sabri on kuitenkin ilmaissut halukkuutensa palata neuvottelupöytään huhtikuun 5. päivän jälkeen, mikäli tarvetta ilmenee.

Irak ja Annan ovat neuvotelleet aikaisemminkin, viimeksi helmikuussa 2001. Pääsihteeri kieltäytyi kuitenkin järjestämästä seurantakokousta, koska turvallisuusneuvoston avainjäsenillä ei ollut yhteistä kantaa kysymykseen. Lopullinen päätösvalta asiassa kuuluu turvallisuusneuvostolle. YK:n asetarkastajat lähtivät Irakista joulukuussa 1998.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.