Mainos

Keskustapiirit Ahon takana

Keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajat ovat asettuneet Esko Ahon taakse puolueen presidenttiehdokaskilvassa, selviää Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen tekemästä kyselystä.

Kyselyn mukaan 21 piirijärjestön puheenjohtajasta vain yksi ei halua liputtaa avoimesti Ahon puolesta.
Piirijärjestöjen puheenjohtajien mielestä eurokansanedustaja Paavo Väyrynen on pyrkinyt presidentiksi jo kahdesti, eikä hänen mahdollisuuksiensa uskota ainakaan parantuneen edelliskerroista. Lisäksi käytettäväksi tarjoutuneen istuvan puhenjohtajajan syrjäyttäminen olisi perinteisesti puheenjohtajauskollisessa puolueessa eriskummallista.

Väyrynen ei ole yllättynyt piirijärjestöjen puheenjohtajien asuttimisesta Ahon tueksi. Väyrysen mielestä puoluejärjestöjen johtotehtävissä olevat ovat puheenjohtajan takana, mutta jäsenistö keskuudessa tilanne on hänen käsityksen mukaan kuitenkin koko lailla toinen.
Esivaaliin Ahon tapaan suostumuksensa antaneen europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan keskustan kenttäväen keskuudessa hänen ja Ahon kannatus on jokseenkin tasoissa.
-Käsitykseni mukaan minulla on kaikki mahdollisuudet voittaa esivaalit, Väyrynen sanoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Keskustan esivaali puolueen presidenttiehdokkaasta järjestetään 11, syyskuuta. Väyrynen toivoo vielä keskustelua esivaalin välttämiseksi. Esivaali ei hänen mielestään olisi hyväksi puolueelle eikä liioin sen tuloksena valittavalle keskustan ehdokkaalle. Väyrynen ei ole kuitenkaan ole ollut asiasta Ahoon yhteydessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.