Keskustan Saarikko kommentoi Marinin ateriakohua: "Arjen helpottamiseen liittyvät asiat ovat varmasti tarpeen ja oikein"

1:19
Annika Saarikko pääministeri Sanna Marinin ateriakohusta: "Arjen helpottamiseen liittyvät asiat ovat varmasti tarpeen ja oikein"

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko puolustaa vaativassa tehtävässä olevalle ministerille annettavaa, arjen helpottamiseksi tarkoitettua etua, mutta pitää arviota sen taloudellisesta luonteesta tarpeellisena.

Iltalehti kertoi viime viikolla, että pääministeri Sanna Marin (sd) on saanut noin 300 euron arvosta aamiaisetuja valtion piikkiin. Viikonloppuna selvisi, että ateriaedut ovatkin olleet noin 850 euroa kuukaudessa. 

Valtioneuvoston kanslian pitkäaikaisen tulkinnan mukaan pääministerin virka-asunnolle hankittavat ateriat ovat verottomia etuja, vaikka yleensä ateriaedut ovat verollisia. Nyt asiaa selvitetään.

Annika Saarikko ei halua ottaa kantaa siihen, kuka asiassa on mahdollisesti mokannut vai onko kukaan.

– Minun tehtäväni ei ole sitä arvioida ja arvostella. Mitä tulee kysymykseen verotuksesta, johon asia myös liittyy, ne ratkaisut tekee verohallinto. Nyt tulkintaa asiassa on pyydetty, ja se on varmasti hyvä, Saarikko toteaa Uutisaamun kuntavaalihaastattelussa,

Marin (sd.) kertoi eilen Uutisaamussa, että hän ei aio jatkaa kohua nostattaneen ateriaedun käyttöä, vaikka menettely lopulta todettaisiin asianmukaiseksi. Saarikko puolustaa vaativassa tehtävässä työskentelevän ministerin arjen apua.

– Sen verran läheltä pääministerin tehtävää olen seurannut ja omatkin tehtävät yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ovat aika vaativia luonteeltaan, että lähtökohtaisesti arjen helpottamiseen liittyvät asiat ovat varmasti tarpeen ja oikein. 

– Mutta niiden taloudellinen merkitys ja luonne on varmaankin hyvä arvioida.

Marin itse totesi eilen, että hän haluaisi jo keskittyä tärkeämpiin asioihin.

– Minulla on muitakin työtehtäviä kuin selvitellä tämänkaltaisia asioita, perheeni ruokailuja päivätolkulla. Kyllä mielelläni keskittyisin niihin työtehtäviin ja näihin asioihin. Meillä on nyt viikko mennyt esikuntani kanssa työaikaa siihen, että olemme selvittäneet esimerkiksi näitä kuluja ja pyrkineet etsimään medialle ja kansalaisille vastauksia tähän liittyen, Marin sanoi.

21:56
Katso tästä keskustan Annika Saarikon kuntavaalihaastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja