Keskustan Kurvinen huolissaan: Eihän peliautomaattien väheneminen tapa kyläkauppoja?

Veikkauksen peliautomaattien vähentäminen kaupoista huoletti eduskunnan syyskauden ensimmäisellä suullisella kyselytunnilla. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen muistutti, että automaatit ovat merkittävä tulonlähde maaseudun pikkukaupoille.

–  Eihän tämä uhkaa kyläkauppojen tilannetta niin, että kohta siellä ei ole enää kuin Prismoja maakunnissa? hän kysyi.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) vastasi, että vielä ei ole tiedossa, mistä päin automaatteja vähennetään. Hän myönsi, että jos suunnitellut toimet lähivuosina toteutuvat, Veikkauksen tulot vähenevät. Hänen mukaansa täytyy myöhemmin pohtia, saako Veikkaus mahdollisuuden kehittää muita tulonlähteitä.

–  Vai onko se sitten niin, että järjestöjen rahat vain loppuvat?

Essayah: Miten varmistetaan Veikkauksen vastuullisuus?

Paatero ja Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoivat aiemmin tänään Veikkauksen toimintaan tulevista muutoksista. Veikkaus muun muassa vähentää rahapeliautomaattien määrää noin 3  000:lla, ja pakolliseen tunnistautumiseen siirtymistä peliautomaateissa aikaistetaan. Veikkauksen toiminnan muutosten taustalla on yhtiön mainonnasta noussut kohu.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kysyi, millä tavalla hallitus aikoo varmistaa, että Veikkauksen toiminta on vastuullista ja että tuhansista rahapeliongelmien kanssa painivista pidetään huolta.

Paatero sanoi, että vastuullisuus on tarkoitus ottaa huomioon.

–  Jos tulee lisää peliongelmaisia, sieltä rankataan johtajien palkoista osa pois, Paatero toisti.

Aiemmin tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Veikkauksen palkitsemiskäytäntöihin tulee muutoksia. Tulospalkkiot sidotaan peliongelmiin siten, että mikäli peliongelmien määrä ylittää tietyn rajan, tulospalkkioita ei saa.

Kyselytunnilla nousivat esiin myös muun muassa Postin johdon palkkiot ja työntekijöiden työehtojen heikentäminen.

Lue myös:

    Uusimmat