Keskustan Juha Sipilä hallitusneuvotteluiden etenemisestä: "Kello käy, eikä Hakulista näy – kaukana maalista ollaan”

Keskustan Juha Sipilä hallitusneuvotteluista:"Kello käy, eikä Hakulista näy – kaukana maalista ollaan” 4:33

Keskustan eduskuntaryhmä käsitteli hallitusneuvottelujen tilannetta tänään. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan kaikki isot asiat ovat edelleen päättämättä, eikä keskusta aio tinkiä asettamistaan kynnyskysymyksistä.

Keskustan tiukka näkemys vahvistettiin eduskuntaryhmän kokouksessa.

– Täällä on kaikenlaisia huhuja ja tietoja liikkeellä, mutta yhdestäkään kynnyskysymyksestä keskusta ei voi perääntyä, koska meidän mandaatti on rajattu niihin, kertoi Sipilä.

Kaikki isot asiat auki

Sipilän mukaan yhdestäkään isosta asiasta ei ole hallitusneuvotteluissa vielä päästy päättämään. Keskusteluja käydään hyvässä hengessä, mutta päätöksiä ole ole saatu aikaan.

– Tästä isosta kuvasta myöskin talouden ja työllisyyden puolella, niin niistä päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta neuvotteluja jatketaan viikonloppu ja niitä päätöksiä pitää sitten pitää alkaa saamaan, että työryhmät pääsee eteenpäin. kuvaili Sipilä. Neuvotteluja Sipilä kuvaili vaikeiksi.

Aikatauluihin saa Sipilän mielestä ottaa kantaa hallituksenmuodostaja Antti Rinne (sd.), mutta Sipilän mukaan kiire tulee, jos valmista aiotaan saada ensi viikon loppuun mennessä kuten on suunniteltu.

Keskusta vastaan muut

Osassa asioista keskusta saa puolustaa kantojaan yksin.

– Aika monessa kysymyksessä olemme kyllä yksin puolustamassa  tällaista kestävää taloutta, kestävää metsä- ja maataloutta ja niin edespäin, myönsi Sipilä.

– Keskustan kädenjälki täytyy näkyä selkeästi hallitusohjelmassa. Ellei sitä näy, niin me emme huonossa ohjelmassa ole mukana, linjasi Sipilä.

Hallitusneuvottelujen kriisiytymisestä ei Sipilän mukaan ole kyse, mutta ratkaisuja pitäisi alkaa löytyä muun muassa talouden, työllisyyden, yrittäjyyden edellytysten turvaamisesta. Keskustalle on tärkeää myös koko Suomen ja maatalouden elinedellytysten turvaaminen.

Keskusta arvioi hallitusneuvottelujen tilannetta seuraavan kerran viikonlopun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat