Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen harkitsee puheenjohtajakisaa: "Ovi voi olla kymmenen senttiäkin raollaan"

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo MTV Uutisextrassa, että keskustan vaalitappion syyt on perattava perinpohjin. Pääsy säätytalolle hallitusneuvotteluihin ei muuta sitä, että keskusta menetti 18 kansanedustajaa ja sai huonoimman vaalituloksen sataan vuoteen.

– Vaalit menivät sen verran huonosti, että on hyvin tärkeää käydä huolella läpi, mikä viime vaalikaudella meni pieleen. Saavutimme hyviä asioita taloudessa ja työllisyydessä. mutta epäilemättä teimme myös virheitä, Kaikkonen sanoo.

Vaalitappion jälkeen keskusta ilmoitti, että puolueen suunta on oppositioon, mutta jätti hallitusoven viisi senttiä raolleen. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen toistuvan houkuttelun jälkeen keskusta sujahti lopulta viiden sentin raosta hallitusneuvotteluihin.

"Kymmenen senttiä raollaan"

Kaikkosen mukaan ratkaisu oli erittäin vaikea ja siihen kysyttiin apua puolueväeltä. Pikakyselyssä 80 prosenttia vastaajista halusi keskustan mukaan hallitusneuvotteluihin.

– Ei se ollut mitään teatteria, vaan henki oli, että yrittäkööt muut ensin, hän sanoo.

Keskusta hakee Juha Sipilälle seuraajaa puheenjohtajaksi ensi syyskuussa puoluekokouksessa. Kaikkonen on yksi ennakkosuosikeista, mutta hän ei avaa vielä tarkemmin suunnitelmiaan.

– Asia on harkinnassa. Palataan siihen ennen juhannussaunaan menoa.

Voiko sanoa, että ovi puheenjohtajakisaan on viisi senttiä raollaan?

– Voi se olla kymmenen senttiäkin raollaan, Kaikkonen naurahtaa.

MTV Uutisextra lauantaina kello 19.10 MTV3-kanavalla. Vieraana tänään keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen

Lue myös:

    Uusimmat