Keski-Pasilaan kaavailtu pilvenpiirtäjähanke kaatui: Video näyttää, millaisia jopa 180-metrisiä kolmikulmatornitaloja ei nyt rakenneta

Pasilaan nousee Suomen korkein rakennus – Näin hulppealta lopputulos tulee näyttämään! 2:30
Tällaista pilvenpiirtäjämaisemaa YIT Keski-Pasilaan kaavaili

Helsingin Pasilan tornialueelle kaavailtu Trigoni-tornihanke kaatuu, YIT tiedottaa.

Yhtiön mukaan YIT, Helsingin kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat yhdessä päättäneet käynnistää neuvottelut Trigoni-hankkeen sopimuksen purkamisesta. YIT voitti syksyllä 2018 arkkitehtuurikilpailun Keski-Pasilan tornialueen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta. Rakentamisen kauppakeskus Triplan kupeeseen oli määrä alkaa vuonna 2023.

Yhtiön suunnitelmassa alueen korkein torni oli 51-kerroksinen ja noin 180 metriä korkea. Toinen torni oli 40-kerroksinen ja noin 140 metriä korkea. Verrattuna esimerkiksi 72-metriseen Olympiastadionin torniin nämä pilvenpiirtäjät olisivat erottautuneet kaupunkimaisemassa huomattavasti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Suunnitelman ensimmäinen vaihe sisälsi kaksi tornitaloa asuntoineen ja toimitiloineen.

– Tehtyjen hankelaskelmien pohjalta on käynyt selväksi, että hankkeen toteuttaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Olemme pyrkineet jatkokehittämään hanketta hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, mutta alkujaan kunnianhimoisten suunnitelmien jatkokehittämisessä on ollut rajoitteensa. Pieni tontti ja kolmikulmaiset korkeat rakennukset osoittautuivat erityisen haasteelliseksi yhtälöksi, toteaa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi

Tomperin mukaan vetäytymiseen hankkeesta vaikuttivat myös rakennuskustannusten voimakas nousu ja koronapandemian taloudelliset vaikutukset kiinteistömarkkinoihin, vuokralaiskysyntään sekä sijoittajien näkemyksiin.

YIT kirjaa alas hankkeen suunnittelukuluja 15 miljoonaa euroa vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä.

Lue myös:

    Uusimmat