Mainos

Kesäkuu Euroopassa ennätyksellisen sateinen

Kesäkuusta uhkaa tulla Englannin sateisin vuoden 1879 jälkeen, ja myös muualla Euroopassa Pohjois-Saksasta Italiaan ja Espanjaan on satanut ja myrskynnyt.

Keski-Espanjassa satoi tänään lunta ensimmäisen kerran 50 vuoteen. Lumisade Sierra de Gredosin vuorilla Madridista länteen yllätti täysin sekä paikalliset asukkaat että turistit ja vaeltajat. Lunta tuli 15 senttimetriä ja monet tiet olivat ajettavissa vain lumiketjujen avulla. Korkeimmillaan 2592 metriin ulottuva Sierra Gredosin vuoristo on talvisin madridilaisten suosimaa laskettelumaastoa.

Koko Espanjan pohjoispuolisko kärsii parhaillaan kylmyydestä, jonka sanotaan johtuvan pohjoistuulesta. Etelämpänä on sen sijaan aurinkoista ja lämmintä.

Kesäkausi alkoi märkänä Britanniassa

Sade haittasi tänään pahasti juuri alkanutta Britannian tämän kesän urheilu-, musiikki- ja seurapiirikautta. Sateista kärsivät niin Astonin ratsastuskilpailut kuin Glyndebournen ooppera-festivaali. Kauppiailla oli 40 000 pulloa lämmintä limonaatia ja suuret määrät T-paitoja myymättä Wimbledonin historian sateisimman ensimmäisen viikon jälkeen.

Somersetin kreivikunnassa Lounais-Englannissa 90 000 pop- ja folkmusiikin ystävää hytisi sateenvarjojen alla ja tilapäisteltoissa, ja mutapainin seuraamisesta tuli suosituin ajanviete. Eräs Bristolin kenkäkauppa myi vuoden saapasvaraston kahdessa päivässä.

Pohjois-Italiassa tulvi

Rajumyrskyjen koettelemassa Pohjois-Italiassa sai lomanviettoon tullut 77-vuotias italialainen nainen surmansa vyörymässä yrittäessään viedä pysäköityä autoaan turvaan Lezzenossa Comojärven itärannalla.

Saksan ja Italian välinen junaliikenne keskeytyi puoleksi vuorokaudeksi ratavallin sorruttua Fortezzan lähellä Brennerin solan eteläpuolella Pohjois-Italiassa. Osa junista jouduttiin kierrättämään Itävallan Salzburgin kautta. Myös Brennerin moottoritie ja toinen tärkeä tie suljettiin tulvavaaran vuoksi, ja muuallakin Alppien etelälaidalla jouduttiin lukuisia teitä sulkemaan.

Voimakkaat ukonilmat ja kaatosateet aiheuttivat tulvia ja tulipaloja osassa Schleswig-Holsteinia ja Hampuria Pohjois-Saksassa. Erityisen rajusti myrsky raivosi Neumünsterissä, jonka keskusta jouduttiin tunniksi sulkemaan liikenteeltä voimakkaan vedentulon vuoksi. Schillsdorfissa Schleswig-Holstenissa tukehtui 87-vuotias nainen savuun ilmeisesti salaman aiheuttamassa tulipalossa salaman iskettyä maatilarakenukseen.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.