Mainos

Kesäkoti – luonnonrauhaa väreillä maustettuna

Estetiikkaa ei tarvitse unohtaa kesämökinkään käyttöesineitä valittaessa. Kotimaisilla laatumerkeillä on tarjolla raikkaita vaihtoehtoja kesäkodin sisustamiseen. Moderni sisustaja voi huomaamattaan löytää sisältään luonnon kaipuun, ja perinteinen kesämökin omistaja saattaa innostua graafisista villieläimistä!

Kesämökki on monelle suomalaiselle kuin keidas kiireen erämaassa. Innokkaimmille mökki on lomakauden kakkosasunto, joka halutaan sisustaa tyylillä. Mökillä neliöt ovat rajalliset ja tilaa on usein vain kaikkein tarpeellisimmalle.

Tarkat neliöt haastavat sisustajan tekemään kestäviä ja ajattomia valintoja. Kesäkodin ilmeen raikastaminen käy helposti kotimaisten laatumerkkien selkeillä kevätmallistoilla, joista jokainen voi poimia omansa.

Väripilkkuja ja hillittyä charmia

Kodintekstiileissä vaihtelevat keskenään hillityt ja luonnolliset värisävyt ja raikkaan kirkkaat pinkki, sininen ja omenanvihreä. Modernista draivista pitävän sisustajan ei kuitenkaan tänäkään tarvitse tyytyä pelkästään pehmeisiin pastelleihin ja pellavanvaaleaan verhoiluun.

Kesämökin puunsävyistä tai vaaleaksi maalattua keittiötä voi halutessaan piristää esimerkiksi Finlaysonin reippaanvärisillä Kaari-patalapuilla ja -kintailla.

Ruokapöydästä saa hetkessä loihdittua katseenkerääjän Vallila Interiorin tai Marimekon retrohenkisillä kuoseilla. Sanna Annukan Kalevalasta ammentavat Kanteleen kutsu-, Taikamylly- ja Ihmemaa-kankaat ovat tämän kevään tapauksia. Ne puhuttelevat yhtä kaikki niin urbaania tyyliä suosivaa huvilan sisustajaa kuin luonnonrauhasta nauttivaa kesämökki-ihmistäkin.

Saunan pukuhuoneen ilmeen saa nuorekkaaksi viemällä naulakkoon limen, pinkin tai turkoosin sävyissä räiskyvät pehmeät ja kestävät kylpypyyhkeet. Trendivärit leiskuvat esimerkiksi Luhdan mallistoissa. Väriskaalaa voi halutessaan pehmentää suklaanruskealla.

Jos haluaa tuoda ulapan tuulahduksia myös merenrantamökin sisätilaan niin sisustuksessa kannattaa yhdistellä toisiinsa hempeää vaaleansinistä, lämmintä tummanruskeaa ja kaislan beigeä. Kokonaisuudesta tulee tasapainoinen ja rauhallinen, mutta samalla lämmin ja sopivalla tavalla särmikäs.

Luonto välkkyy kankaissa

Kankaissa suositaan luonnonmateriaaleja ja graafisia kuvioita, joiden innoitus on kuitenkin saatu luonnosta – merestä, metsästä tai villinä vaeltavista hirvistä. Luonnosta on ammennettu vaikutteita myös tuotesarjojen nimiin: Finlaysonin Reilun kaupan puuvillasta valmistetut pussilakanat ovat saaneet nimen Meri ja yhtä lailla luontovaikutteisia ovat Silmu-koristetyynyt ja Iskun puutarhakalustemallisto.

Vallila Interior on verhokankaissaan luonut kontrastia yhdistämällä kirkkaan punaisen, sinisen ja vihreän jylhän mäntypuun silhuettiin. Kesämökin ikkunoita voi korostaa ja huonekorkeutta lisätä runsailla, suorilla sivuverhoilla, joita suuret kuviot koristavat.

Moni valmistaja on täydentänyt aikaisempien mallistojensa värimaailmaa uusilla luonnollisilla väreillä. Esimerkiksi Silmu-sisustustyynyt ovat saaneet seurakseen vihreän kuosin beigen ja graniitinharmaan lisäksi.

Teehetki kesäterassilla

Materiaaleissa suositaan luonnonmateriaaleja, mikä näkyy myös kalusteissa. Puutarhatuoleissa ja -pöydissä on käytetty luonnonväristä puuta, punoksia ja rottinkia.

Iltapäiväteen voi kattaa ulos terassille koivujen katveeseen. Iiittalan Taika-mallistosta on ilmestynyt mustavalkoinen astiasto, jonka kirkkaita värejä karttava sisustaja voi valita koristamaan kesäistä kahvihetkeä.

Jos kaipaa modernia ilmettä myös kesämökille, kannattaa tutustua Tonfisk Designin klassikkoastioihin. Puun ja keramiikan yhdistävä Warm-kattaussetti pitää juoman kuumana polttamatta sormia. Materiaalien harmonia ja muotojen linjakkuus miellyttävät sekä luonnon ystävää että urbaania kodin sisustajaa.

Newton-kermakko puolestaan säästää tilaa ja vähentää kantajan askeleita terassin ja keittiön välillä, kun sokeri ja kahvimaito kulkevat kätevästi yhdessä ja samassa astiassa.

Teksti: Riina Mäentausta / Mediafocus

Kuvat: Isku Oy, Luhta Oy, Finlayson Oy, Tonfisk Design Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.