Kerttu Niskaselle vaikea viimeinen kierros Lillehammerissa – "Sen jälkeen vauhti jotenkin nuupahti"

Kerttu Niskanen kamppaili viime kilometreille kärkikymmenikössä maastohiihdon maailmancupin kilpailussa Lillehammerissa. Niskanen sinnitteli pitkään Norjan Helene Marie Fossesholmin peesissä, mutta putosi viimeisellä kierroksella tuloksissa 12:nneksi.

Vapaan hiihtotavan kympin voittajaksi luisteli Ruotsin Frida Karlsson. Norjan Therese Johaug jäi niukasti toiseksi 0,3 sekunnin erolla. Yhdysvaltain Rosie Brennan oli kolmas 11,3 sekunnin päässä kärjestä.

Fossesholm sijoittui neljänneksi ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa, joka teki matkalla yhteistyötä maailmancupia johtavan Karlssonin kanssa.

Niskanen jäi 44,1 sekuntia voittajasta.

– Oli suhtkoht loivapiirteinen rata, joten peeseistä oli hyötyä. Itsellä oli kahdella kierroksella tosi hyvä peesi. Pysyin siinä ihan hyvin ja hiihto tuntui mukavalta, mutta viimeisellä kierroksella jäin hiihtämään yksin, Niskanen tiivisti kilpailun Hiihtoliiton tallenteessa.

– Sen jälkeen vauhti jotenkin nuupahti. En varmaan hiihtänyt helppoihin kohtiin tarpeeksi aggressiivisesti, ja sijoitus tippui. Lopusta jäi vähän huono maku.

Anne Kyllönen oli 38:s, Riitta-Liisa Roponen 42:s, Eveliina Piippo 50:s ja Johanna Matintalo 51:s. Maaret Pajunoja keskeytti.

Lillehammerissa hiihdetään sunnuntaina maailmancupin viestit.