Mainos

Keräykset tuovat joulun vähäosaisille lapsille

Joululaulut soivat, Star Wars -hahmot ja harlekiinit naurattavat lapsia, lahjoittajia piipahtaa kasvattamassa jo mittavaa leluvuorta. Meneillään on washingtonilaisen radioasema 107.3:n vuosittainen tempaus: he osallistuvat Yhdysvaltain merijalkaväen perinteiseen leluja lapsille -keräykseen. Samalla paikan päältä, ostoskeskuksen aukiolta, tehdään suoraa radiolähetystä.

- Olen ollut mukana tässä jo neljätoista vuotta, ja tämä on ehdottomasti lempikohteeni joulukeräysten joukossa, kertoo joulupukin hattuun sonnustautunut pirteä radiojuontaja Chilly Amar.

Hänen mukaansa edes tiukat taloudelliset ajat eivät ole hyydyttäneet amerikkalaisten lahjoitusintoa.

- Kyse on lapsista. Heille on saatava joulu taloustilanteesta huolimatta, heillä on oltava jotain avattavaa kuusen alla,

huolehtii Amar.

- Ja joka joulu, vaikka tilanne olisi kuinka huono, saamme kasaan yllättävän paljon lahjoja.

Poikansa kanssa leluja tuova Ann Mader haluaa, että myös vähäosaisille lapsille tulee joulu.

- Uskon, että lahjoituksia saadaan erityisen runsaasti juuri siksi että ajat ovat huonot. Havahduin tähän, kun sain omia lapsia ja tajusin, kuinka tärkeä heidän jouluilonsa on, Mader selitti.

Tarve kasvaa, lahjoitukset vähenevät

Tilastojen mukaan lahjoitukset hyväntekeväisyyteen ovat vähentyneet viime vuosina, eivät dramaattisesti, mutta kuitenkin selvästi. Se on ollut huono uutinen pelkkien lahjoitusten varassa toimille yhdistyksille, sillä samaan aikaan myös avustettavien määrä on kasvanut.

Tosin nykyään ihmiset lahjoittavat enemmän aikaansa, vapaaehtoistyöhön osallistutaan entistä ahkerammin.

Joulukeräykset näyttävät kuitenkin koskettavan kaikkia.

Restonin keräyspaikalle saapuu pakettiauto, josta ryhdytään nostelemaan aukiolle lasten upouusia polkupyöriä. Paikallinen liike kerää asiakkailta rahaa joulun alla ja ostaa keräysvaroilla pyöriä.

- Lahjoitamme joka vuosi noin kaksisataa polkupyörää ja kypärää, ja tänäkin vuonna meillä on ollut hyvin avokätisiä asiakkaita, kehui Maureen Thompson.

- Kuten huomaatte täällä on todellista joulun taikaa, hymyilee Amar, lämmittelee käsiään hetken kahvikupin ympärillä ja palaa mikrofonin ääreen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.