Mainos

Kenian levottomuuksissa yli sata suomalaista

Keniassa olevia suomalaisia kehotetaan pysyttelemään aloillaan, kunnes vaaleista puhjenneet levottomuudet rauhoittuvat.

Keniassa olevia suomalaisia neuvotaan välttämään ulkonaliikkumista viimeaikaisten levottomuuksien vuoksi. Ulkoministeriö kehottaa lisäksi matkustustiedotteessaan välttämään matkustamista maahan.

Suomen Kenian suurlähettiläs Heli Sirve arvioi, että maassa on tällä hetkellä noin 160 suomalaista. Suurlähetystö on ohjeistanut heitä pysymään majapaikoissaan, kunnes tilanne maassa rauhoittuu.

- Meillä on mennyt sellainen kiertotiedotus suomalaisille jossa on todettu, että tarkkailevat tilannetta ja mikäli ei ole aivan absoluuttinen pakko lähteä niin pysyvät paikoillaan, Sirve sanoo.

"Lähettiläspariskuntaa uhkailtiin"

Suurlähetystön tietojen mukaan Keniassa olevat suomalaiset eivät ole olleet vaarassa.

Viime päivien vakavin yksittäinen välikohtaus sattui tänään Eldoretin kaupungissa, missä kirkon tuhopoltossa kuoli ilmeisesti kymmeniä ihmisiä. Kaupungissa on myös suomalaisia, mutta he eivät joutuneet vaaraan.

Tähän mennessä uhkaavin suomalaisia koskenut tapaus sattui suurlähettiläs Sirven tietojen mukaan Koru-nimisellä paikkakunnalla. Korussa toimivaa lähetyssaarnaajapariskuntaa uhkailtiin, ja heidän asuntonsa lähellä oleva sokeriruokopelto sytytettiin tuleen.

- Olen ollut heihin yhteydessä, ja heidän viestinsä oli se, ettei heillä ole hätää, Sirve kertoo.

Turisteja noudettu mottialueilta

Yksi alueella olevista suomalaisista on Maija Kauppila, joka majailee ystävänsä kanssa tällä hetkellä pienessä viidakkokylässä.

- Lauantai-sunnuntai välisen yön nukuin poliisiasemalla, koska olin tulossa Nakurusta Kapsabetiin, tänne missä tällä hetkellä olen, Kauppila kertoo.

- Olemme täällä aikalailla uutispimennossa, että tänne ei tule sähköä ei vettä eikä mitään.

Kourallinen suomalaisturisteja noudettiin tänään läntisestä Keniasta. Suurlähettiläs Heli Sirven mukaan noudot tehtiin, koska maantieyhteydet muutamiin paikkakuntiin on katkaistu.

- Tänään on haettu viisi turistimatkalla ollutta tai olevaa suomalaista jotka olivat motissa Kakameegassa, Sirve kertoo.

Kenian vaalituloksen kirvoittamissa väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa jo lähes kolmesataa ihmistä, ja kymmeniätuhansia on paennut kodeistaan.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja