"Kellun tässä kajakin kanssa sillan päällä": Ollin video Napapiirin patikkareitiltä tarjoaa pysäyttävän esimerkin Lapin suurtulvista

0:36
Katso videolta retkeilyreitin hurja tulvatilanne.

Lapissa jokien virtaamat ovat kasvaneet reilusti lämpöaallon aiheuttaman, voimakkaan lumen sulannan vaikutuksesta. Napapiirin retkeilyalue Rovaniemen kupeessa on myös veden vallassa.

Metsähallituksen Luontopalvelujen kenttäpäällikkö Olli Vainio kävi tarkistamassa Vaattungin päässä sijaitsevan retkeilyalueen. Mukana oli kuvaaja Henri Wallen.

Kesäretkeilyalue on pahasti veden vallassa, ja tilanne piti käydä tarkistamassa kajakeista käsin. Metsähallituksen Luontopalvelut haluavat viestittää, että kannattaa odotella vesien laskemista ennen kuin lähtee Vaattunkiin retkeilyalueelle.

Raudanjoen tulvahuippua ei ole vielä saavutettu, ja vesitilanteen odotetaan muuttuvan alueella koko ajan. Suljetut reitit on merkitty maastossa, eikä niille saa missään nimessä mennä.

Tulvat poikkeuksellisen isot

Ympäristöhallinto kertoo, että tulvahuiput ajoittuvat enimmäkseen kesäkuun alkupäiville ja lähes koko Lapin alueella tulvista näyttäisi tulevan poikkeuksellisen isot. Rovaniemellä vesi on jo noussut tulvavahinkorajalle ja pysyy korkealla todennäköisesti koko viikon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja