Vesijeteillä rälläily pahentaa Lapin tulvatuhoja – Sari sai tarpeekseen, kuvatulla videolla edes joki ei enää riitä hurjastelijoille: "Siellä ne ajelevat koivujen seassa"

0:18
Vesiskootterit aiheuttavat häiriötä Lapin tulvapaikoilla

Ennätystulvat koettelevat parhaillaan Lappia. Kaikki eivät ymmärrä asioiden vakavuutta, vaan ilottelevat jopa toisten kotien kustannuksella.

Lapin pelastuslaitoksella on tällä hetkellä kädet täynnä töitä nousevien tulvavesin kanssa. Talojen kastumisen kanssa pelataan senttipeliä, mutta kaikki eivät tätä ymmärrä.

Sari Mäntyranta kertoo saaneensa tarpeekseen juurikin vesijeteistä, jotka kaahailevat ja rälläilevät hänen mökkirannassaan.

– Jetit ja veneet aiheuttavat aaltoja, jotka puolestaan heikentävät tulvavalleja ja loiskuttavat vettä yli suojamuoveista, hän kertoo.

– Meidän oma talomme ei ole vielä kastunut, mutta piharakennukset ovat. Naapurin mökkikin on jo veden valtaama.

Naisen piharannassa ei yleensä juuri jetteilijöitä näy, mutta nyt tilanne on ollut aivan toinen. Mäntyrannan pihassa rakennettiin lauantaina tulvavallia, kun jetteilijät osuivat jälleen paikalle.

– Ystäväni sai kuvattua sen nyt videolle. Ilmeisesti sama porukka on käynyt nyt rälläämässä täällä jo useamman kerran.

– Nyt ne eivät pysy enää edes jokiuomassa, vaan siellä ne ajelevat koivujen seassa piha-alueilla.

Mäntyranta kertoo kuulleensa, että samat henkilöt ovat ajelleet myös kaupungin alueella.

"Yhtään ylimääräistä pelastustehtävää ei haluta"

Lapin poliisilaitos, Lapin pelastuslaitos ja Rovaniemen kaupunki ovat kaikki huomauttaneet omilla Facebook-tileillään, että nyt jos koskaan veneily ja vesiskoottereilla ajelu joella on jätettävä pois. Syynä on juurikin ajokkien aiheuttamat aallot, mutta myös tulvien mukana kulkeutuva tavara, joka aiheuttaa varaa veneilijöille ja jetteilijöille itselleen.

– Pelastuslaitoksella on tällä hetkellä kädet täynnä töitä, joten yhtään ylimääräistä pelastustehtävää ei haluta.

Lapin pelastuslaitoksen mukaan ainakin yhden rakennuksen suojaukset ovat pettäneet vesijettien aaltojen vuoksi ja pelastuslaitos on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille.

Lue myös: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja