Mainos

Kelan päätöksistä valitetaan yhä enemmän

Kelan päätöksistä tehtyjen valitusten määrä kasvaa huimaa vauhtia. 

Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan puheenjohtajan Silja Romon mukaan valituksia tuli eri lautakuntiin loka-marraskuussa jopa noin 40 % enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. 

– Tällaista nousua valitusten määrässä ei ole ennen ollut, Romo toteaa. 

Romon mukaan odotettavissa on, että valitusten määrä kasvaa ensi vuonna kaikkiaan noin viidenneksellä. 

Taustalla on Romon mukaan taloudellinen tilanne, minkä takia Kela on myös tehnyt enemmän päätöksiä. 

– Saimme juuri purettua sosiaaliturvaa koskevien valitusten ruuhkan, ja nyt meillä on uusi haaste edessä. Taloudellinen tilanne on ollut jo pitkään huono, mutta nyt se myös näkyy muutoksenhakulautakuntiin tulleiden valitusten määrässä. 

Valitusten käsittely hidasta

Esimerkiksi Kelan työttömyysturvaa koskevista päätöksistä tehtyjen valitusten määrä nousee reippaasti. Sosiaali- ja terveysministeriön vakutuusosaston ylijohtajan Outi Antilan mukaan valituksia on tänä vuonna tullut noin 10 % enemmän kuin viime vuonna. Taustalla ovat Antilankin mukaan muun muassa taloudellinen tilanne ja lisääntynyt työttömyys. 

Työttömyysturvaa koskevien valitusten käsittely vie nykyisin myös hieman enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Antilan mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on jo yhdessä muutoksenhakulautakunnan kanssa ryhtynyt selvittämään, miten valitusten käsittelyaika saadaan pidettyksi kohtuullisena. Valituksen käsittely vie tällä hetkellä noin seitsemän kuukautta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.