Mainos

Keksintömessuilla koira saa uuden takin ja puutarhuri apulaisen

Muikunperkauskone, sähkökottikärry, vipukirves, vuolukivikaiutin, lumihöylä ja noin sata muuta uutta suomalaiskeksintöä ja -sovellusta on esillä tänään alkavilla keksintömessuilla Viitasaarella Keski-Suomessa.

Keksintöjen viikko -tapahtuman messupäällikkö Marko Kinnunen kertoo, että suuri osa näytillä olevista keksinnöistä on tavallisia, arkea helpottavia asioita.

– Esimerkiksi kirves on hyvin vanha keksintö, mutta siitä on saatu uuden oivalluksen kautta ikään kuin aivan uusi tuote. Vipukirveen teho perustuu vipuliikkeeseen. Se ei siis toimi niin kuin perinteinen kirves, eli niin, että kun lyö kiilaa tarpeeksi lujaa puuhun, se halkeaa, vaan tässä puu saadaan halki vähemmällä voimalla vääntöliikkeen avulla, Kinnunen selvittää.

Keksintöjen viikko järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Tapahtuma alkaa Idea-apaja-nimisellä ammattilaispäivällä, jonka aikana tarjotaan ajankohtaista tietoa keksijöille ja pyritään saamaan keksijät ja yrittäjät kohtaamaan.

Yleisölle avoimet ja ilmaiset messupäivät ovat huomenna ja lauantaina. Tapahtuman avauksen yhteydessä jaetaan Keski-Suomen Inno-Suomi- palkinnot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.