Kaura-hedelmäpalakeksit

Iki-ihanat kaurakeksit ovat koko perheen suosikkeja lastenlapsista isovanhempiin.

Kaura antaa kekseille täyteläisen maun, jota on vaikea saada aikaan millään muulla kuin suomalaisilla kaurahiutaleilla. Uusia makuvivahteita kaurakekseihin tuovat raikkaat hedelmäpalat. Keksit onnistuvat hyvin myös perinteisillä rusinoilla.

30-40 kpl

125 g sulatettua voita tai margariinia
1½ dl sokeria tai hunajaa
4½ dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
1 tl soodaa
½ dl kevytkermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Vinkki: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat