Kauppi: Takaperin juostu MM-kultakaan ei olisi tuonut Vuoden urheilija -valintaa

Kaksi MM-kultaa vuonna 2008 suunnistanut Minna Kauppi suhtautui maanantaina realistisesti mahdollisuuksiinsa tulla valituksi vuoden urheilijaksi.

- Sinä vuonna kun on olympialaiset ja tulee mitaleita, niin voin juosta maailmanmestariksi vaikka väärin päin, enkä tulisi valituksi parhaaksi urheilijaksi, Kauppi hymyili.

Kauppi oli viides Vuoden urheilija -äänestyksessä ja kolmen finalistin joukossa Vuoden naisurheilija -äänestyksessä. Molemmissa kategorioissa voiton vei olympiakultaa trap-ammunnassa voittanut Satu Mäkelä-Nummela.

Katkera ei suunnistaja ole, vaikka toivookin suunnistuksen joskus pääsevän olympiaperheeseen. Hän myöntää, että olympialaisilla on aivan ansaitusti erityisasema urheilussa.

- Kultamitali on aina kultamitali, ja olympialaisten hanki on jotain aivan muuta kuin MM-kisoissa, Kauppi sanoi.

Ensi vuonna MM-kisat käydään Miskolcissa Unkarissa, ja Kauppi antaisi mielellään mietittävää valintoja tekeville urheilutoimittajille.

- Jos minä vaikka voittaisin ensi vuonna kaikki matkat - ja tämä ei ole lupaus, eikä edes välttämättä tavoite - silloin voisi toimittajilla laittaa koville harkinta siitä, millaisia suorituksia he oikein arvostavat, Kauppi nauroi.

Lööppijulkisuuteen

Viimeistään viime Linnan juhlien jälkeen lööppijulkisuuteen noussut Kauppi näkee kasvaneen mediahuomion kaksiteräisenä miekkana. Toisaalta kaikki julkisuus on hyvästä pienelle lajille, mutta henkilökohtaisesti mietittävää riittää.

- Julkisuus on hienoa meidän lajillemme, joka on mediassa pieni mutta kansan parissa harrastettu, Kauppi sanoi.

- Mutta onhan se kuitenkin aika pinnallista arvioida urheilijan paremmuutta sen mukaan, kenellä on kaunein mekko, tai kuka näyttää parhaimmalta jossakin tilaisuudessa. Tilanne on tosin ollut aina sama, joten ei minulla ole sen suhteen sanomista, Kauppi pohti.

Kauppi on tällä hetkellä suomalaisen suunnistuksen kauniit kasvot, mikä on johtanut siihen, että kutsuja ja käskyjä kaikenlaisiin edustustapahtumiin tulee enemmän kuin tarpeeksi.

- Toivoisin, että muutkin suunnistajat saisivat osansa julkisuudesta. Minä en kuitenkaan ole ainoa suunnistaja maan päällä, Kauppi toivoi.

Teksti: Mika Huopainen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat