Mainos

Kauppa pyrkii sopimukseen illalla - lakko uhkaa perjantaina

Huomenna selviää menevätkö kauppojen työntekijät lakkoon ensi perjantaina.

Kaupan työehtosopimusneuvotteluissa pyritään ratkaisuun tänä iltana. Noin 170 000:n työntekijän sopimuksista neuvotellaan Palvelualojen ammattiliiton Pamin ja Suomen Kaupan Liiton välillä.

Pamin hallitus kokoontuu huomenna, jolloin selviää toteuttaako liitto vajaan vuorokauden mittaisen lakon ensi perjantaina. Kauppojen työtaistelu alkaisi perjantaina kello 14 ja päättyisi lauantaina aamulla kello 6.

Kiistaa on käyty etenkin palkankorotusten tasosta. Työnantaja on tarjonnut 2,5 vuoden sopimusta, joka toisi noin 8,5 prosentin korotukset. Pam on tavoitellut kahden vuoden sopimusta 10,2 prosentin palkankorotuksilla. Työntekijäpuoli on vaatinut kertakorvauksena ylimääräistä ns. joulurahaa, jota monilla muilla aloilla on maksettu.

Pam on julistanut alalle ylityökiellon. Kaupan työntekijät ovat myös järjestäneet paikallisia ulosmarsseja.

Palvelualoille on syntynyt jo sopimuksia kahdelle muulle suurelle sopimusalalle eli siivoojille ja kiinteistönhoitajille sekä ravintoloiden ja hotellien henkilöstölle.

Kiinteistöpuolen palkankorotukset ovat noin 11 prosenttia. Hotellien ja ravintoloiden työntekijät saavat yhteensä 8,9 prosentin palkankorotukset kahden ja puolen vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.