Kaunein rakkaustekstiviesti palkittiin

"Olet minulle tango, salsa ja rumba; ihana hurma josta en soisi koskaan toipuvan." Tältä näyttää rakkausrunotekstiviestikilpailun voittajaruno, jonka on kirjoittanut kuopiolainen suomenkielenopettaja Jarna Aromaa-Laamanen.

Rakkautta ensiviestillä -kilpailun järjestivät Kuopio tanssii ja soi -festivaali, Savon Sanomien verkkolehti ja Pohjois-Savon kirjallinen yhdistys Vestäjät ry. Kilpailuun osallistui noin 150 tekstiviestirunoa koko Suomesta.
Australiasta pyrki kisaan käsinkirjoitettu kirjeruno. Kilpailun tulokset julkistettiin tiistaiaamuna.

Toiseksi tulleen runon on kirjoittanut kuopiolainen Ritva Kolehmainen: "Yöjunan käytävällä/ matkaamme yhteiseen aamuun/ puiden latvat sahaavat taivasta/ kuunsirppi leikkaa palan sinestä/ sinä kolon sydämestä/ jäät sinne asumaan."

Kolmannen palkinnon saaja oli Jaana Korkelainen, hänkin Kuopiosta: "Sinä minussa, ja maailmaa ei ole. Sinä lähdit, ja minua ei ole."

Neljänneksi tuomarit nimesivät Taisto Leppäsaaren runon: "NO NEKIN EROS, SANOS TUTTU TOS. LOPPU INTOHIMO, EROS. ONHAN VIELÄ THANATOS." Viidenneksi sijoitettua Hannu Eerikäisen runoa tuomaristo kiitteli sen verran arvoitukselliseksi, että se panee lukemaan runon uudestaan alusta loppuun: "Lensin lähellesi, pakenit. Leikkasin siipeni. Nyt katson kaipaamatta taivaan sineen, kun hengitän maan tuoksua kasvot povellasi."
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat