Mainos

Katsojat: Obama voitti taas

Kuva: EPA

Kolmas ja viimeinen väittely Yhdysvaltain presidentinvaalien pääehdokkaiden, demokraattien Barack Obaman ja republikaanien John McCainin, välillä oli paikoin kiivas. CNN -tv-yhtiön pikagallup väittelyä katsoneiden keskuudessa antoi saman tuloksen kuin kahden edellisenkin väittelyn jälkeiset tutkimukset: Obama voitti.

Tutkituista 58% oli sitä mieltä, että Obama oli parempi. McCainin arvioi väittelyn voittajaksi 31% vastanneista. Obaman onnistumisesta kertoo sekin, että häneen myönteisesti suhtautuvien osuus nousi väittelyä edeltäneestä 63%:sta 66%:iin. McCainin kohdalla lukemat putosivat 51%-49%. Obama onnistui hurmaamaan erityisesti naiskatsojat: Naisisista 62% katsoi hänen voittaneen väittelyn kun miehistä saman arvion antoi 54%.

Talous on pääteema

Talouskysymykset olivat väittelyssä keskeisimmin esillä ja juuri syöksykierteeseen joutunut talous on kallistanut vaaliasetelman Obaman eduksi. Kyselyyn vastanneista 59% uskoo Obaman olevan parempi talouskysymyksissä. McCainiin uskoo ainoastaan 24%. Alhaisten verojen vankkumattomana kannattajana tunnettu McCain ei kyennyt vakuuttamaan katsojia verokysymyksissäkään. Obaman katsotaan olevan parempi veroasioissa prosentein 56-41.

CNN/Opinion Research haastatteli 620 väittelyn katsonutta amerikkalaista. Kyselyn virhemarginaali on +/- neljä prosenttiyksikköä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.