Katso videolta kohupuheenvuoro "ihmisroskasta" – Tällainen oli työnsä menettäneen Riikka Moilasen puheenvuoro kokonaisuudessaan

Katso kohupuheenvuoro"ihmisroskasta"–  työnsä menettäneen Riikka Moilasen puheenvuoro kokonaisuudessaan 1:36

Oulun keskustalainen kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen puhui ”ihmisroskan” siivoamisesta puheenvuorossaan maanantaina. Kysymys liittyi keskusteluun Oulun keskusta-alueen katujen puhtaanapidosta.

Katso yllä olevalta videolta Moilasen puheenvuoro kokonaisuudessaan.

– Tässä on käyty keskustelua kivetyksen likaisuudesta ja muusta roskaamisesta, mutta mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon?

Riikka Moilanen (kesk) esitti kysymyksen kaupunginvaltuuston Oulun Rotuaarin ja keskusta-alueen katujen puhtaanapidon parantamista koskeneessa keskustelussa maanantaina. Hän kertoi tarkoittavansa "ihmisroskalla" niitä ihmisiä, jotka "käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita ja päihteitä".

– Toimet tuon Isokadun puhdistamiseksi muustakin kuin pelkästä paperiroskasta olisi kyllä tarpeellista.

Pahoitteli aiheuttamaansa kohua, mutta menetti työnsä

Moilasen kielenkäyttö herätti heti paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Hän twiittasi pyytäneensä anteeksi sananvalintaansa jo heti kokouksessa, ja pyysi myös anteeksi aiheuttamaansa kohua.

Moilanen toimi Oulun Pihlajalinnan toimitusjohtajana vuodesta 2014 alkaen. Tiistaina Pihlajalinna tiedotti, että Moilasen työsuhde on purettu välittömästi.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

Moilanen on ollut Oulun kaupunginvaltuutettu vuodesta 1996 lähtien. Hän oli myös keskustan kansanedustaja 2003-2007.

Lue myös:

    Uusimmat