Katso video Silja Europalta: Ravintolassa juhlitaan yökahden jälkeen kuin koronaa ei olisikaan

0:33
Katso videolta, miten Silja Europan täpötäydessä ravintolassa juhlittiin viime viikonloppuna. Kyseessä ei ole sama risteily kuin jolla tautitapaukset levisivät THL:n mukaan.

Risteilylaivoilla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan ollut viime aikoina useita altistustilanteita koronavirukselle. MTV Uutisten lukijan ottaman videon perusteella Silja Europan ravintolassa juhlittiin viime viikonloppuna kuin koronarajoituksia ei olisikaan. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan viranomaisten tiedossa on useita tapauksia, joissa matkustajalla on risteilyn jälkeen todettu koronatartunta.

THL kertoo tiedotteessa, että muun muassa Silja Europan risteilyllä Helsingin ja Tallinnan välillä 30. kesäkuuta–1. heinäkuuta lieväoireinen henkilö oli altistanut muita matkustajia oleskellessaan pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa.

Muutoin tapaukset ovat eri laivareiteiltä muutaman viime viikon ajalta. 

Juhlat ravintolassa

MTV Uutisten saamalla videolla nähdään iloista juhlintaa Silja Europalla viime viikonlopulta.

Lukija kuvasi videon täpötäydessä Silja Europan ravintolassa yökahden jälkeen. Kyse ei ole samasta risteilystä, josta THL puhuu. 

Videon perusteella tanssilattialla on kymmeniä ihmisiä yhtä aikaa eikä turvavälejä ole käytännössä ollenkaan.

Tallink Siljalla tiedossa toinenkin altistustilanne

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että THL:n mainitseman Silja Europan risteilyn ohella heillä on tiedossa yksi muu altistustilanne. Nöjd ei kommentoi sitä, millä reitillä toinen altistuminen tapahtui.

Nöjdin mukaan Tallink Silja ei ole ryhtynyt mihinkään erityisiin toimiin Silja Europan tapauksen takia. Laivoilla jatketaan samoja varotoimia kuin tähänkin mennessä.

– Laivoja ei oteta täyteen matkustajia. Siellä on mahdollista pitää turvavälejä. Siellä desinfioidaan ja siivotaan tehostetusti, käsidesiä on käytössä joka paikassa ja käsienpesua korostetaan.

Tällä hetkellä Tallink Siljan risteilyillä on Nöjdin mukaan käytössä enintään noin 70 prosenttia asiakaspaikoista. Mainitulla Silja Europan risteilyllä täyttöaste oli noin 30 prosenttia.

Silja Europan aamupalalla oli rauhallista

Hollolalainen Mikko kertoo olleensa puolisonsa kanssa Silja Europan risteilyllä 25. kesäkuuta. Hänen mukaansa laivalla oli silloin varsin rauhallista eikä missään ollut erityisiä ruuhkia.

– Hyvin oli merkitty turvavälit ja joka paikkaan päästiin jonottamatta. Paluumatka oltiin melkein kannella, kun oli hyvä ilma, ja siinä missä me oltiin, ei ollut muita, Mikko kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Erikoisaamiaisella oli henkilökunta antamassa tuotteet, piti vain sanoa mitä ottaa. Taxfree ostoksia tehtiin ja sielläkään ei mitään ruuhkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja