Katri Niskasen Oscar-gaalan TOP 3: Upein asu kuin sulaa jäätelöä

Muotisuunnittelija Katri Niskanen paljasti AVAn haastattelussa Oscar-gaalan pukuloistosta mielitiettynsä. Selkeät ja tyyliltään puhtaat asukokonaisuudet saivat muodinluojan kehräämään kiitosta. Arvaatko, keitä nämä onnistuneimmat Oscar-kaunottaret olivat?

Suunnittelija Katri Niskanen pääsi heti aamutuimaan Oscar-humun kimppuun ruotiessaan Huomenta Suomen -lähetyksessä Oscar-gaalan pukuloistoa. Koko yötä ei Suomen Muodin huipulle -voittaja valvonut palkintogaalan parissa, mutta tietyt Oscar-gaalan kaunottaret olivat heti suunnittelijan kiikarissa:

– Odotin eniten naispääosan ehdokkaiden asuvalintoja sekä Anne Hathawayta ja Adelea. Pohdin jo etukäteen, miten Oscareitten pienin ehdokas, 9-vuotias Quvenzhane Wallis pukeutuu, Niskanen paljastaa.

Niskanen kiitteleekin, että tänä vuonna nähtiin suorastaan upeita asukokonaisuuksia, joissa kevään ja kesän trendit leijuivat vahvasti ilmassa.

– Tänä vuonna nähtiin todella paljon hempeitä, jäätelöhenkisiä pastellisävyjä sekä dramaattista kiiltoa ja säihkettä; helmikirjailua pastellin päällä, kultaa, mustaa sekä tummaa kiiltoa, mutta myös synkempää glamouria ja läpikuultavuutta. Myös kirkkaita perusvärejä nähtiin, kuten keltaista, sinistä ja punaista. Graafinen mustavalkoisen yhdistelmä on nyt varsinkin keväällä ollut isossa roolissa, Niskanen luettelee.

– Kevään trendeinä ovat myös paljetit, röyhelöt ja pitsit. Kimalteet ja säihke ovat aina makean näköistä punaisella matolla.

Illan onnistuneimpiin pukeutujiin Niskanen listaa Parhaan naispääosan Oscarin voittaneen Jennifer Lawrencen, näyttelijä Halle Berryn sekä Golden Globe -voittaja näyttelijä Jessica Chastainin.

Kaikki nämä olivat lookina puhtaita, Niskanen kuvailee.

Katri Niskasen TOP 3 Oscar-pukeutujista:

1. Jennifer Lawrence

– Jennifer Lawrencen Diorin asu oli yksi upeimmista. Hauskaa, että hänellä oli suhteellisen kookas, runsas ja näyttävä puku, mikä ei ole niin perinteinen punaisen maton mekko: asu voisi olla jopa hääpuku.

– Väri oli mielettömän kaunis ja siinä oli hauska pinta, tällainen koristeellinen silkkibrokadi. Puvun siluetti, kangas sekä sävymaailma komppasivat jäätelönhuurteista fiilistä. Pintakin oli kuin sulavaa jäätelöä.

Kaiken kaikkiaan todella kaunis kokonaisuus! Kaikki oli puhdasta, harmonista, selkeää. Asu myös korostaa kauniisti Lawrencen lantion kaarta.

Lue myös:

2. Halle Berry

Halle Berryn puvussa jujuna oli graafisuus sekä omalla tavallaan vintage-henkisyys. Versacen läpikuultavassa puvussa oli todella kauniit sävyt, jotka sopivat hänelle erittäin hyvin.

– Periaatteessa puku on peittävä, mutta silti edestä dekolteen kohdalta näyttävän avoin. Kokonaisuutena asu toimii tosi hyvin Berryn muuhun stailiin, kuten hänen hiustyyliinsä. Kokonaisuus on raikas, fresh, mitään ei ole liikaa. Lookina todella puhdas.

Lue myös:

3. Jessica Chastain

– Tästä tykkäsin paljon! Jessica Chastainin hiukset, meikki ja puku – koko värimaailma – sointuivat yhteen todella hienosti. Kiillot vaalealla pinnalla on mielestäni osuva valinta.

Armanin puku oli selkeälinjainen, ja siinä oltiin leikitelty pinnalla ja kankaan erikoisuudella. Kokonaisuudessaan kaunis ja ihana.

Lue myös:

Yllättäjä: Naomi Watts

Neljänneksi suosikikseen Niskanen nosti Parhaan naispääosan Oscaria tavoitelleen Naomi Wattsin, jonka dramaattisen ja haarniskamaisen iltapuvun erikoisuus piili yläosassa.

– Todella mielenkiintoinen, näyttävä ja makea asu. Yläosan erikoinen leikkaus, muoto ja graafisuus herättivät heti huomioni, Niskanen hymyilee.

Lue myös:

AVA on myös Twitterissä!Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.Tykkää AVAsta myösFacebookissa!

Lue kaikki 2013 Oscar-gaalasta MTV3.fin Oscarit-livesivustolla!


Lisää Oscar-gaalasta:

Katso Katri Niskasen haastattelu Huomenta Suomessa!

AVA / Katri Koskinen

Pääkuva: AVA / Katri Koskinen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja