Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Katkarapukeitto

katkarapuja
katkarapujaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 03.08.2001 16:32

Katkarapukeitto on mukava vaihtoehto kalliille ravuille. Keitto lämmittää elokuun viilenevinä iltoina, tuoreen leivän ja hyvän viinin kanssa nautittuna. Tässä kaksi täysin erilaista, mutta yhtä maukasta ohjetta Tuulalle ja kaikille muillekin katkarapujen ystäville.

Perinteinen katkarapukeitto

500 g kuorimattomia katkarapuja
1 pieni sipuli
4 rkl voita tai margariinia
7 dl vettä
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 kalaliemikuutiota
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl konjakkia
suolaa
ripaus cayennepippuria
tuoretta tilliä

Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Kuori ja kuutioi sipuli. Sulata ruokalusikallinen rasvaa kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää katkarapujen kuoret ja käristä niitäkin hetken aikaa. Kuorista saadaan lisämakua liemeen.

Kaada kattilaan vesi ja viini. Murenna mukaan liemikuutiot. Keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi kuoret ja sipulit pois. Pane kattilaan loppu rasva (3 rkl), jauhot ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen. Lisää siivilöity liemi ja kerma. Keitä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, konjakilla ja cayennepippurilla. Lisää kuoritut katkaravut. Älä keitä enää rapujen lisäämisen jälkeen, jotta ne eivät sitkisty. Koristele tillillä.

Vihreä katkarapukeitto


500 g purjosipulia
2 kokonaista valkosipulia
ruokaöljyä
6 dl kasvislientä
suolaa
valkopippuria
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
ruohosipulia
2 ps (á 180 g) kuorittuja pakastekatkarapuja

Leikkaa kokonaisista valkosipuleista pala kärjestä pois. Paahda sipulit 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuori jäähtyneet sipulit. Kuullota suikaloitu purjo ja paahdetut valkosipulit öljyssä. Lisää liemi ja hauduta sipulit kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää valkoviini ja kerma. Kiehauta. Lisää juuri ennen tarjoilua sulaneet ja valutetut katkaravut ja kiehauta kerran nopeasti. Koristele keitto ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta