Katkarapukeitto on mukava vaihtoehto kalliille ravuille. Keitto lämmittää elokuun viilenevinä iltoina, tuoreen leivän ja hyvän viinin kanssa nautittuna. Tässä kaksi täysin erilaista, mutta yhtä maukasta ohjetta Tuulalle ja kaikille muillekin katkarapujen ystäville. 
Perinteinen katkarapukeitto
500 g kuorimattomia katkarapuja 
1 pieni sipuli 
4 rkl voita tai margariinia 
7 dl vettä 
3 dl kuivaa valkoviiniä 
2 kalaliemikuutiota 
2 rkl vehnäjauhoja 
2 dl kuohukermaa 
2 rkl tomaattisosetta 
2 rkl konjakkia 
suolaa 
ripaus cayennepippuria 
tuoretta tilliä 	
Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Kuori ja kuutioi sipuli. Sulata ruokalusikallinen rasvaa kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää katkarapujen kuoret ja käristä niitäkin hetken aikaa. Kuorista saadaan lisämakua liemeen.
Kaada kattilaan vesi ja viini. Murenna mukaan liemikuutiot. Keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi kuoret ja sipulit pois. Pane kattilaan loppu rasva (3 rkl), jauhot ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen. Lisää siivilöity liemi ja kerma. Keitä noin 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla, konjakilla ja cayennepippurilla. Lisää kuoritut katkaravut. Älä keitä enää rapujen lisäämisen jälkeen, jotta ne eivät sitkisty. Koristele tillillä.
